София. Шест общински училища ще получат общо 40 950 лева

...
София. Шест общински училища ще получат общо 40 950 лева
Коментари Харесай

Шест училища получават средства за почивки по „Отново заедно“

София. Шест общински учебни заведения ще получат общо 40 950 лв. за финансиране на идни почивки по Националната стратегия „ Отново дружно “. Това оповестиха от държавната осведомителна работа . Със средствата се обезпечават пътуванията на 248 възпитаници и 25 ръководители.

Училищата към този момент са получили 70% от сумите за пътувания при подаване на формуляра за присъединяване. С днешното решение ще бъдат изплатени останалите 30%, които се отпускат след даване на подписания контракт с туроператор.

Парите се разпределят по бюджетите на общо пет общини - Тетевен, Монтана, Панагюрище, Ихтиман и Столична община.

С решение от 16 септември т.г. държавното управление удължи периода на програмата до 14 септември 2022 година Пътуванията ще могат да се организират в интервалите, когато епидемиологичната конюнктура в страната разрешава това.

По националната стратегия „ Отново дружно “ се финансират напълно пътуванията на възпитаници от I до XI клас. Туристическият пакет за всеки участник е в размер на 500 лв., като в него са включени 5 нощувки, храна, превоз, застраховка и спомагателни действия.

Общият бюджет на програмата е в размер на 15 000 000 лева С утвърдените през днешния ден средства кабинетът до момента е отпуснал общо 12 230 950 лв. за осъществени или планувани почивки на възпитаници. Останалите 2 769 050 лева ще могат да бъдат изразходени до 14 септември 2022 година единствено за действия по програмата.

Целта на „ Отново дружно “ е да насърчи възобновяване на връзката сред учениците и да преодолее усложненията в социализацията им заради наложилото се неприсъствено образование. Очаква се тя да помогне също за обогатяване на културата на децата и да подтиква тяхната физическа интензивност.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР