София. С още над 2 милиона лева подпомагаме изграждането и

...
София. С още над 2 милиона лева подпомагаме изграждането и
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов: С още над 2 милиона лева подпомагаме изграждането и ремонтните дейности на детски градини и училища в цялата страна

София. „ С още над 2 милиона лв. подкрепяме построяването и ремонтните действия на детски градини и учебни заведения в цялата страна, в това число и в дребните обитаеми места “. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на държавното съвещание. Кабинетът отпусна спомагателни 2 079 673 лв. по Програмата за създаване, продължение, надстрояване и реорганизация на детски градини, ясли и учебни заведения на Министерството на образованието и науката. Програмата е за интервала 2020-2022 г и общо по нея се планува 210 милиона лв. – по 70 милиона лв. за всяка от трите години. Това оповестиха от държавната осведомителна работа .

„ Мисля, че това е една от най-успешните стратегии на Министерството на образованието и науката, която основава положителни условия за осъществяване на образователен и образователен развой “, съобщи министърът на финансите Кирил Ананиев по време на съвещанието.

1 212 479 лв. от утвърдените през днешния ден средства ще бъдат разходвани за създаване на филиали към детските градини „ Раковина “ и „ Синчец “ в Бургас, както и за реконструиране на съществуващата постройка към Професионалната гимназия по компютърно програмиране и нововъведения в града.
За реорганизация на постройката на Професионалната гимназия по компютърни науки и математически разбори в Стара Загора се дават 574 678 лв..
За създаване на детска градина „ Снежанка “ в Свиленград са утвърдени 215 384 лв..

На общините Малко Търново, Добрич, Ботевград, Казанлък и Гоце Делчев се отпускат общо към 77 000 лв. за правене на планове на пристройки или нови здания на три детски градини и на две учебни заведения. В Гоце Делчев се проектира създаване на нов образователен блок на Първо главно учебно заведение „ Св. Св. Кирил и Методий “. В Казанлък ще бъде построен спомагателен корпус на Профилираната природо­математическа гимназия „ Никола Обрешков “, а в Малко Търново започва проектирането на пристройка на детска градина „ Ален мак “ в село Звездец. В Добрич ще бъде построена нова постройка за детска градина „ Слънчице “, а в Ботевград ще бъде направено преустрояване и пристройка на детска градина „ Кокиче “.
По програмата на Министерството на образованието и науката са утвърдени 89 плана за създаване на нови детски ясли и градини и надграждане на съществуващи обекти. Предвидено е 41 учебни заведения и 6 професионални гимназии да получат средства за реорганизация, надстрояване и създаване на нови здания и образователни корпуси. Целта е да бъде понижен дефицитът тук-там в детските ясли, градини и учебни заведения, да се обезпечи достъп на всички деца до предучилищно обучение от 4-годишна възраст и да има условия за прекосяване на едносменен режим.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР