София. С кампанията Моят град е моята крепост“ дадохме още

...
София. С кампанията Моят град е моята крепост“ дадохме още
Коментари Харесай

Министър Петя Аврамова: С кампанията „Моят град е моята крепост“ дадохме още един аргумент на учениците да обичат родния си край и България

София. С акцията „ Моят град е моята цитадела “ дадохме още един мотив на учениците да обичат родния си край и България. Това сподели министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова по време на финала на патриотичната акция „ Моят град е моята цитадела “, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .
„ Инициативата е на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ с партньорството на Министерството на образованието и науката. Искаме по този метод да дадем още един мотив на всички деца и възпитаници да обичат родния си край, да познават родното си място и България. и най-много главната цел е да обичат България. всички да останат там, където учат – там да работят, там да се развиват, тъй като какво по-хубаво от това, да се развиваш в родния си край при близки и родственици “, сподели още министър Аврамова.
Тя уточни, че „ Моят град е моята цитадела “ ще продължи и следващата година. „ Очакват ни още доста изненади, които сме подготвили за учениците. Вярвам, че всеки един от тези, които участваха и в днешното съревнование, и в полуфиналите, е научил повече за родния си край. В същото време те съумяха да видят по какъв начин със средства от Оперативна програма “Регионално развитие” и от държавния бюджет България и българските градове стават по-удобни, по-красиви и по-комфортни, тъй че да можем да се гордеем с тях “, разяснява районният министър.
Аврамова уточни, че на финала всички участници са били доста положителни. “Пяха, смяха се, Зуека и Рачков ги изпитваха – не пред черната дъска, само че с доста забавление и страст приключи последното финално съревнование. Всички са доста положителни, само че победител е тимът на Шумен “, сподели още тя.
Министър Аврамова благодари на МОН за партньорството.
От своя страна, двамата спечелили от тима на Шумен – осмокласниците Михаил Костов и Ния Димитрова, споделиха, че не са очаквали да станат първи и се усещат прелестно.
Цветилена СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР