София. Радев или Герджиков? Политиката, глупако! Това заявява журналистът Илиана

...
София. Радев или Герджиков? Политиката, глупако! Това заявява журналистът Илиана
Коментари Харесай

Беновска: Президент - Радев или Герджиков? Политиката, глупако!

София. Радев или Герджиков? Политиката, глупако! Това декларира журналистът Илиана Беновска в коментара си към днешното изключително издание на предаването „ Беновска пита ”, което се излъчва от 18.00 часа по Радио К2 на 93.9 МгХц и онлайн във и в, оповестиха от екипа на предаването „ Беновска пита “ .



На 21 ноември 21 година би трябвало да изберем нов президент на Р. България. Ще би трябвало да си отговорим на въпроса:

Кой и на какво съображение Иска, само че и Може ли да ръководи България?
Ето какво си споделиха в очите генералът-президент Румен Радев и ректорът на ректорите проф. Анастас Герджиков, кандидат-президент:
Румен Радев: Г-н Герджиков, това, че прокуратурата забатачи следствието за „ шкафчетата “, за автомагистралите, за къщата в Барселона, това ли е повода Вие да одобрявате нейните дейности, както заявихте?
Анастас Герджиков: На въпроса ще отговоря по този начин, господин Радев. През цялото време Вие водихте тази акция против мен, шкафчетата не са мои, обаче Вашите провали, рецесията, в която затънахме, всичко, което се случва на хората сега и разделянето в обществото са си персонално Ваши. Вие трябваше в тази акция да кажете какво сте постигнали за 5 години и в какво аз съм сбъркал. Но не можахте да кажете нито какво сте постигнали, нито в какво аз съм сбъркал. Вместо това се пробвате непрестанно да ме прикачите към някакви други хора, към Бойко Борисов, към който явно имате някаква фиксация. Аз мисля, че един добър президент не би трябвало да мисли единствено за Бойко Борисов. Той би трябвало да мисли и за други неща. Колкото до това дали аз поддържам българската прокуратура по някакви аргументи или не – аз поддържам всички български институции. Аз нямам никакво отношение към основния прокурор като персона, не го познавам, не ме интересува. Нека да си прави добре работата. Ако не я прави добре – дано да бъде заменен. Ако има механизъм това да се случи, ще се веселя, тъй като би трябвало да има механизъм за отзоваване или управление на основния прокурор. Не можете да ми припишете всичко това. Нито основният прокурор, нито Бойко Борисов, нито някоя партия - нямам нищо общо с тези хора и партии. Това е Вашият метод да водите акция. Всъщност би трябвало да говорите всъщност за Вашата и моята визия. Не чухме какво желаете да извършите, нито какво сте постигнали. Не чухме и къде съм сбъркал аз персонално. Приписвате ми хипотетични грехове на други хора. Не искам да приказвам повече по тази тематика, тя е отвратителна. Мога да изброя всичките клевети през последните 30 дни.
Румен Радев: Не е правилно, само че мога да Ви кажа, че Вие казвате, че нямате нищо общо с Политическа партия ГЕРБ. Напротив, тези хора вървят с Вас, управлението на партията, те Ви показват из страната. Вас Ви показва някогашният министър на вътрешните работи, който управлява министерството, до момента в който бяха бити Вашите студенти. Как да нямате нищо общо с тези хора? Що се отнася до това постигнал ли съм нещо, или не – мога да Ви кажа единствено 2 неща. За 5 години аз отстоях истината и мога да бъда горделив и удовлетворен от това, че способствах за възбуждане на гражданската сила за смяна. Това ми стига. И в случай че българите виждаха голямата виновност в мен, те нямаше да излязат и да гласоподават за мен с този резултат, който видяхме на първи тур.
Анастас Герджиков: Ще забележим резултата в неделя. Само да кажа, че изобщо не отговорихте на въпроса за Вашата безпогрешност.
Румен Радев: Напротив, постоянно съм си признавал грешките, в случай че позволявам такива. Мога да Ви кажа, че в моята специалност най-важното са не триумфите, не успехите, а разборът, там където след полет кацаш и се стартира 2 часа анализ за грешките. Защото другояче няма освен триумф, няма оцеляване. Що се отнася до моите неточности и провали, задоволително медиите на статуквото, медиите на предходните ръководещи 5 години ме засипваха с всевъзможни небивали провали, вменяваха ми всякаква виновност, не подминаха даже и моето семейство. Цялото ми семейство! Вие сега се радвате на този комфорт!
Румен Радев: Г-н Герджиков, Вие казвате, че ще бъдете обединител, по какъв начин ще обедините мафията с жертвите на мафията, насилниците над Вашите студенти със студентите, хората с изпразнени шкафчета с тези, които си изпълниха на техен тил шкафчетата?
Анастас Герджиков: Това е същият въпрос, който ми задавате към този момент 30 дни, тъй като нямате различен. Вие желаете да ме пришиете към някоя партия, да ме свържете с някого, който има някакви грехове. Ето в този момент отговорът на този въпрос – аз не се срамя от поддръжката на никого, на нито един български жител, само че виждам, че партиите, които издигнаха Вас, стартират да се срамят от Вас. Аз нямам от какво да се тормозя, аз нямам шкафчета, аз не съм направил нищо неправилно, аз не съм привързан с никоя партия, аз не извинявам никакви неприятни практики. Покажете ми един случай, в който някой е бил наказан, с изключение на, че сме хвърлили някои заглавия. Да Ви кажа отношението си по този случай – аз поддържам всяка неоправдателна присъда на човек, който е направил нещо неправилно. Не може непрестанно да водите акция против мен, пробвайки се да ме свържете с други хора. Кажете нещо за мен. Кажете какво неприятно аз съм направил, какво във визията ми не подкрепяте. Вместо това Вие непрестанно повтаряте това, което аз споделям в продължение на един месец, безусловно цели изречения. Мога на следващия ден да го извадя и да сравня видеото на едното и другото.
Румен Радев: Не споделям нищо против Вас, споделям едно само нещо – Вие приехте да бъдете лицето на тези, които разграбиха България!
Анастас Герджиков: Не, аз не одобрих нищо сходно, аз одобрих да бъда повдигнат от предприемчив комитет. Моята цел е не да обединя битите и биячите, не корумпираните и честните, моята цел е да обединя всички български жители към това да излезем от рецесията, в която ни вкарахте. Тя е политическа рецесия и пречи да излезем от здравната, ценовата, просветителната, икономическата. Излезте на улицата и питайте хората дали са добре. Дотук ги докарахте за 6 месеца. Това е истината. Не може непрестанно да посочвате предходното ръководство. Може Бойко Борисов и неговото държавно управление да са допускали и неточности, само че са създали и положителни неща. Вие допускате единствено неточности.
Румен Радев: В рецесията ни вкараха тези 12 години преди нас.
Анастас Герджиков: 4 години никакви старания не полагахте. От една година се ускориха напъните Ви внезапно, каква беше повода?
Румен Радев: Вие в античния интервал ли бяхте тогава, или в този момент прогледнахте каква борба повеждам със статуквото?
Анастас Герджиков: Не, Вие прогледнахте преди една година, когато Ви засегна персонално.
Румен Радев: Кога снех доверие от държавното управление? Половин година преди митингите. Кога върших обръщения към Народното събрание?
Анастас Герджиков: Хората от митингите сами споделят, че не сте част от тази вълна. Вие се самопровъзгласихте за лидер на митингите.
Румен Радев: Когато години преди този момент молих Народното събрание да спре разпада на държавността, тъй като хората или от незаинтересованост ще избягат на открито, или ще излязат на улицата и това се случи.
Анастас Герджиков: Не желая да се връщам към разкритията от последните дни, Вие сте част от това статукво. Вие не сте лидерът на смяната.
Румен Радев: Не, Вие сте претендентът на коалиция „ Магнитски “. Това е статуквото, което докара България до цялостен разпад на държавността.
Анастас Герджиков: Благодаря на всички, които ни поддържаха до момента. Надявам се да ни поддържат и за в бъдеще, с цел да можем дружно да излезем от рецесията и да се обединим към нов народен блян! И най-после ще пожелая с огромно наслаждение това, което поисквам постоянно, поисквам си да бъда оня президент на България, който на нова година не помрачава новата година на хората с мрачни речи, да не размахва пръст, да не се сърди на никого, с цел да виждаме българите усмихнати и щастливи!
Румен Радев: Преди да бъдат усмихнати и щастливи, те имат потребност от истината, имат потребност от смяна. В България от десетилетия парите купуват съвести, парите купуват безотговорност, парите купуват гласове. Има дни през годините, в които всички имаме шанса да имаме еднакъв дял в избора на бъдеще на родината. Този ден е 21-ви ноември. Уважаеми сънародници, излезте и гласувайте, с цел да затворим страницата на диктатурата и да си върнем България!
Анастас Герджиков: Ето, не беше ужасно?
Румен Радев: Никога не е ужасно. Аз не съм от плашливите и Вие го знаете!
На 21.11.21 година би трябвало да изберем нов президент на Република България. Ще би трябвало да си отговорим на въпроса: Кой и на какво съображение Иска, само че и Може ли да ръководи България?

Аз съм Беновска. И запитвам.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР