София. Приветствам писмото на културен център Иван Михайлов, то трябва

...
София. Приветствам писмото на културен център Иван Михайлов, то трябва
Коментари Харесай

Проф. Пламен Павлов: Приветствам писмото на културен център Иван Михайлов, то трябва да получи много голяма подкрепа от България на принципна основа

София. Приветствам писмото на културен център " Иван Михайлов ", то би трябвало да получи доста огромна поддръжка от България на кардинална основа. Това сподели в изявление за Агенция „ Фокус “ историкът проф. Пламен Павлов за писмото на културен център " Иван Михайлов с искане на македонските българи да бъдат включени в Конституцията на Република Северна Македония.

" Апелирам към македонските виновни фактори да се вслушат в това писмо. Другият лакмус за нас е до каква степен това писмо ще откри място в македонските медии. Това е позиция на хора, които имат право да я изявят освен в интернет ", посочи проф. Пламен Павлов.

Той уточни, че възприема писмото на културния център като израз на цивилен героизъм и храброст.

Според него създателите на писмото на център " Иван Михайлов " са прави, че там се приказва за македонския ГУЛАГ. По думите му това включва освен Кървавата коледа, когато са избити ужасно доста хора, а систематична политика на тормоз, на пращане в пандизите.

" Нека да напомним единствено ориста на Ченто, само че и на починалия Панде Ефтимов, персонален другар на Красимир Узунов и мой, доайенът на македонските българи, който ни напусна преди няколко години. Прави са създателите на писмото, че би трябвало да се отворят архивите, да се види какви са били репресиите ", сподели още проф. Павлов.

Деница КИТАНОВА

Пълния текст на изявлението четете по-късно в раздел „ Мнение “.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР