София. През нощта времето над страната ще се задържи облачно

...
София. През нощта времето над страната ще се задържи облачно
Коментари Харесай

НИМХ: През нощта времето над страната ще се задържи облачно, а в районите с надморска височина над 600 метра дъждът ще преминава в сняг

София. През нощта времето над страната ще се задържи облачно и дъждовно. Най-значителни ще са преваляванията в Североизточна България. В регионите с надморска височина над 600 метра, дъждът ще минава в сняг. Такава е прогнозата за времето Националния институт по метеорология и хидрология , заяви за Агенция „ Фокус “ дежурният синоптик Христо Христов. Ще духа до сдържан, в източната половина от страната и по долината на Струма краткотрайно мощен север-северозападен вятър, с който ще продължи да нахлува леден въздух. Минимални температури, най-вече сред 4° и 9°, по-морския бряг малко по-високи, за София 3°-4°. Утре от запад преваляванията ще стартират да стопират, а облачността да се раздира. Най-късно, към края на деня, ще спре дъждът в североизточните региони от страната. Ще духа сдържан и мощен северозападен вятър. Максимални температури сред 11° и 16°, в североизточните региони по-ниски, в София към 11°. Атмосферното налягане ще бъде малко по-ниско от междинното за месеца (949 hPa). През деня ще се задържи съвсем без смяна.
Над Черноморието ще бъде най-вече облачно с превалявания, основно по северното крайбрежие. Ще духа мощен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха 13°-15°. Температурата на морската вода е 18°-19°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, само че денем ще отслабва.
В планините ще духа мощен и плевел северозападен вятър. Снеговалежите от запад ще стопират, а облачността над масивите от Западна България ще се раздра. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 7°, на 2000 метра - към 1°.
В понеделник ще бъде хладно и прохладно, с променлива, постоянно забележителна облачност, само че вероятността за превалявания е дребна. Минималните температури ще са най-вече сред 4° и 9°, а оптималните - сред 12° и 17°. Във вторник и сряда вятърът ще отслабне, в доста региони и ще стихне. Сутрин ще е студено, тук-там в низините ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност. Около и след обяд ще има повече слънце.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР