София. Правителството одобри допълнителни разходи от 1 млрд. лв. по

...
София. Правителството одобри допълнителни разходи от 1 млрд. лв. по
Коментари Харесай

Правителството отпуска на МРРБ втория милиард за Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради

София. Правителството утвърди спомагателни разноски от 1 милиарда лева по бюджета на Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) за 2017 година за осъществяване на Националната стратегия за енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие . Тези средства са до размера на утвърдените за осъществяване на Програмата и са предопределени за погашение на отговорностите по член 2, алинея 6 от Постановление на Министерски съвет 18/2015 година, с което министерството превежда към Българската банка за развиване дължимите суми по осъществяването на Програмата.
Вторият милиард за финансиране на Програмата бе утвърден с Решение на 43-ото Народното събрание на 18 януари 2017 година
Чрез осъществяването на Програмата за първи път в България има ясна политическа воля за огромно финансиране на ограниченията за енергийна успеваемост в жилищния сграден фонд, защото този сегмент изостана доста по равнища на енергийна успеваемост в съпоставяне със постройките за публично обслужване.
От общо 2022 многофамилни жилищни здания със подписани контракти за присъединяване в Програмата 929 към този момент са актуализирани. 576 здания са в развой на строителство. Други 483 са със стартирани действия от стадия на техническо проучване.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР