София посреща тази седмица четиристранен приятелски турнир за жени под

...
София посреща тази седмица четиристранен приятелски турнир за жени под
Коментари Харесай

Волейболните ни националки до 19 г. ще участват в приятелски турнир в зала Христо Ботев

София посреща тази седмица четиристранен другарски шампионат за дами под 19 години. Надпреварата ще се организира в зала " Христо Ботев " и е част от подготовката на националките ни за идното международно състезание в Хърватия и Унгария (1-11 август).

В шампионата, който ще бъде по системата " всеки против всеки ", ще се включат тимовете на Бразилия, Китай и Южна Корея. Той стартира в четвъртък (27 юли) и ще продължи до събота (29 юли).

ПРОГРАМА:

Четвъртък, 27 юли
16:00 ч.: Бразилия – Южна Корея
18:30 ч.: България – Китай

Петък, 28 юли
16:00 ч.: Южна Корея – Китай
18:30 ч.: Българи – Бразилия

Събота, 29 юли
16:00 ч.: Китай – Бразилия
18:30 ч.: България – Южна Корея

По-рано през месец юли България бе хазаин на Балканското състезание за дами под 19 години и стигна до бронзовите медали, като загуби единствено един дуел в столичната зала " Христо Ботев ".

" До момента подготовката ни върви на цялостни обороти. Много съм удовлетворен от девойките. На Балканиадата ни се искаше да сме първи, само че за жалост не стана. Преди нея нямахме никакви контроли и действително мачовете ни започнаха там. Сега започваме доста мощен другарски шампионат и благодаря на БФ Волейбол, че го провежда. На него би трябвало да забележим образа ни преди международното състезание. Ще се надигнем против разнообразни стилове. Китай е доста мощна при дамите волейболна нация, тъй че чакам девойките им също да са положителни. Традиционно Бразилия е измежду най-силните в света на волейбол. За Южна Корея нямам информация ", разяснява за уеб страницата на БФ волейбол треньорът Борислав Крачанов.

На международното състезание България е в Група С, а мачовете ще се играят в Шегед. Нашите девойки ще спорят с отборите на Италия, Бразилия, Тайланд, Перу и Канада. По правилник първите четири тима от групата не престават към осминафиналите на шампионата.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР