София попадна в топ 100 на градовете с най-големи задръствания

...
София попадна в топ 100 на градовете с най-големи задръствания
Коментари Харесай

София е в световния топ 100 по задръствания

София попадна в топ 100 на градовете с най-големи тапи в света. Според класацията на международна компания за навигация, столицата ни е на 24-то място в Европа, по най-тежък трафик и на 83-то в света.

Според класацията всеки ден в тапи в града губим приблизително по 38 минути или 144 часа за година. Заради тапите времето за напредване в столицата се удължава с близо 30%. Най-много време в тапите прекарваме в час пик вечер - тогава пътуването ни се удължава с цели 66%. Сутрин не е доста по-добре – тогава пътуваме с 58% по-дълго.

Според кмета на София, с цел да се облекчи трафика, повече хора би трябвало да трансформират навиците си. „ Всички излизаме с колите си и желаеме чист въздух… Инвестираме в градския превоз и се надяваме повече хора да употребяват различен метод на придвижване”, съобщи Йорданка Фанъдкова.

--> A към този момент водачите в София губят повече време в тапите, в сравнение с в град като Вашингтон, да вземем за пример. И в случай че в София се губи доста време в тапи, обстановката в столицата на прилежаща Румъния е още по трагична - Букурещ заема 5-то място в показателя за най-големи тапи.

Най-много време се губи в Мексико, Бангкок и Джакарта.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР