София. По повод 26 септември 2019 г. - Европейския ден

...
София. По повод 26 септември 2019 г. - Европейския ден
Коментари Харесай

БЧК и доброволците на Център за работа с доброволци към РБ „проф. Беню Цонев” проведоха акция със Сектор „Пътна полиция”

София. По мотив 26 септември 2019 година - Европейския ден без починали на пътя, през вчерашния ден БЧК взаимно с доброволците към Център за работа с доброволци към Република България „ проф. Беню Цонев ” и Сектор „ Пътен надзор ” още веднъж подчертаваха на водачите на МПС да бъдат правилни и деликатни на пътя, оповестиха от пресцентъра на БЧК .
Инициативата е в границите на Втората национална акция на Българския Червен кръст, която се осъществя дружно с сътрудници от Националния дарителски фонд за подкрепяне на деца, потърпевши при пътнотранспортни катастрофи.
Целта на събитието е да сплоти напъните за понижаване на смъртните случаи на деца по пътищата и да насочи публичното внимание към казуса с детския пътен травматизъм, чиито жертви за жалост се усилват фрапантно с всяка минала година. Акцента бе и огромния брой произшествия в област Ловеч като даже на 26ти при пътен случай край село Микре починаха двама души.
От основаването си до в този момент Националният дарителски фонд е подкрепил фамилиите на 757 деца, които са получили разнообразни по степен увреждания в резултат на автомобилни злополуки.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР