София. От 17.00 часа държавният глава Румен Радев ще приветства

...
София. От 17.00 часа държавният глава Румен Радев ще приветства
Коментари Харесай

Държавният глава Румен Радев ще приветства участниците в Сесията на Комитета на пълномощните представители на страните-членки на Обединения институт за ядрени изследвания

София. От 17.00 часа президентът Румен Радев ще приветства участниците в заключителното съвещание на Сесията на Комитета на пълномощните представители на страните-членки на Обединения институт за нуклеарни проучвания в Дубна, Руската федерация, оповестиха от прессекретариата на президента . Тази година хазаин на сесията е България, а 2021 е оповестена за година на нашата страна в Обединения институт за нуклеарни проучвания.

Международната научна организация е учредена през 1956 година и в нея членуват 18 страни от Източна и Централна Европа и Азия, като сега 32 български представители от Българска академия на науките, СУ „ Св. Климент Охридски “, Пловдивски университет „ Паисий Хилендарски “ и други сътрудничат на института. Организацията разполага с неповторима научна инфраструктура и поддържа връзки с над 800 научни центъра и университети в 64 страни.

Събитието ще се организира в зала „ Васил Левски “ на хотел „ Hyatt Regency “ в София.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР