Мистерията около човешките скелети, открити на място в Полша, където

...
Мистерията около човешките скелети, открити на място в Полша, където
Коментари Харесай

Без ръце и крака с дяволски пръсти: Мистерия около 4 скелета, открити в квартира на Хитлер

Мистерията към човешките скелети, открити на място в Полша, където са се събирали Адолф Хитлер и други нацистки водачи, може би в никакъв случай няма да бъде разгадана.

Четири човешки скелета - всичките без ръце и крайници - са открити заровени във вилата на Херман Гьоринг.

Останките са открити в местността Wolf's Lair (Вълча бърлога) през февруари. Районът, който се намира в днешна Полша, е служил за основна квартира на Хитлер през 1941-1944 година, когато е бил част от Германия.

Комплексът от към 200 нацистки бункера и военни бараки, скрити в дълбока гора, е мястото на несполучливия опит за нападение против Хитлер, осъществен от полковник Клаус декор Щауфенберг на 20 юли 1944 година

Mystery surrounds skeletons found at Hitler's base
— DmitrYurievich (@dmitryurievich)
" Вълчата бърлога " е разрушена от немските нацистки сили при отстъплението им при започване на 1945 година, с цел да не попадне в ръцете на приближаващата се руска Червена войска. Това, което е останало, в този момент е туристическа атракция.

Местният полски прокурор Даниел Бродовски съобщи, че служителите на реда са обезопасили останките, откакто те са били открити от локалната група Latebra, която търси исторически предмети.

По думи на прокурора е извършено съдебномедицинско следствие, с цел да се откри дали е осъществено непредумишлено ликвидиране, само че то е прекъснато заради липса на доказателства за осъществено закононарушение, сподели той.

„ Експертът съобщи, че непокътнатите костни остатъци са от човешки генезис и произлизат от най-малко четирима души, трима от които най-вероятно са мъже на междинна възраст, а четвъртият е дете на няколко години, чийто пол не може да бъде избран “ , добави господин Бродовски.

По думите му заради напредналото разложение на останките към този момент не е допустимо да се дефинира повода за гибелта, защото са минали десетки години.

Днес останките от „ Вълчата бърлога “ на Хитлер, които са посред гората и са заобиколени от блата и езера, годишно притеглят хиляди търсачи на завършения. Полската фондация „ Латебра “ и представители на немското археологическо списание „ Реликви от историята “ от години изследват територията на „ Вълчата бърлога “. В края на април се разбра за страховита находка, открита там още през февруари: в руините под дома на Гьоринг са били открити няколко човешки скелета, в това число на новородено дете, оповестява и.

„ Беше същински потрес “, споделя пред Deutsche Welle Октавиан Бартошевски, който е част от групата, разкрила злокобната находка.

„ В този ден искахме да изясним дали в действителност под бетона на къща номер 15, която в миналото е била на Гьоринг, има дървен под. Вече беше вечер. На дълбочина от към 20 сантиметра намерихме изгорели дъски и развалени канализационни тръби. И внезапно измежду тях видяхме част от човешки череп. “

Пристигналите на място специалисти криминалисти намират още един скелет, след което – и още един. Общо са открити останките на петима души: двама мъже, жена, дете на 7 до 10 години и едно бебе. Вероятно е да става дума за членовете на едно семейство. По време на разкопките не са открити никакви облекла, обувки, украшения или други персонални движимости, заради което се допуска, че телата са били заровени голи. Изследователите открили, че всички скелети са без крака.

„ Очаквахме да намерим какво ли не, само че не и това. Особено толкоз години след войната и имайки поради какъв брой туристи и търсачи на съкровища идват на това място. Надяваме се, че криминалистите, историците и учените ще оказват помощ да се разкрие тази необикновена загадка “, отбелязва Октавиан Бартошевски.

На кого са останките?

На кого принадлежат останките? И по какъв начин са попаднали в дома на нацисткия нарушител Гьоринг? Защо са били заровени голи? Защо на скелетите им липсват крайниците: дали с времето относително тънките кости са се разтворили или са били ампутирани? Всички тези въпроси към този момент остават без отговор.

Полската прокуратура е почнала следствие, само че досега няма оповестени публични версии. Преди всичко би трябвало да се обясни дали става дума за всеобщо ликвидиране и дали то е осъществено от нацистите. Участниците в групата, разкрила страшната находка, имат още няколко догатки. Едното от тях е, че под дома на Гьоринг са заровени антични остатъци, които просто не са били видяни при строителството на постройката.

„ До скелетите бяха открити така наречен „ демонски пръсти “ - вкаменени остатъци от белемнит (фосил от Юрския период), които от време на време са били употребявани за амулети. Никъде във „ Вълчата бърлога “ не е намирано нищо сходно, по тази причина някои откриватели фенове допускат, че на това място може да е било осъществено антично заравяне “ , изяснява пред Дъждовни води Октавиан Бартошевски.

Тази версия обаче не е задоволително издържана: над погребението минават канализационни тръби, при слагането на които строителите няма по какъв начин да не са забелязали човешките остатъци. Освен това скелетите са на дълбочина единствено 20 сантиметра, което не е задоволително за класическо заравяне.

Засега няма явен отговор

Самият Бартошевски счита, че телата са били заровени след построяването на къщата – и евентуално със знанието на самия Гьоринг. „ Подът в дома имаше три пласта – от горната страна керамични плочи, под тях бетон, а най-отдолу земята, в която лежаха останките. Не е изключено те да са били прикрити с дъски преди изливането на бетона, тъй като там нямаше някакви специфични укрепления за дървеното покритие “, споделя откривателят.

Но не е изключено телата да са били заровени и след края на Втората международна война – хората, чиито остатъци са били открити, може да са станали жертва на всеобщо ликвидиране, което няма отношение към нацистите. По-ясен отговор се чака след края на следствието.

 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР