*** София. От 11.00 часа в Сити Марк Арт Център (бул. Янко

...
***
София.
От 11.00 часа в Сити Марк Арт Център (бул. Янко
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната на 21 април 2022 г.

***

София.

От 11.00 часа в Сити Марк Арт Център (бул. Янко Сакъзов №30) президентът Румен Радев ще взе участие в тържественото отбелязване на празника на регион „ Оборище “ в столицата. Държавният глава ще насочи одобрение към жителите и гостите на събитието. Румен Радев ще бъде придружаван от брачната половинка си Десислава Радева.

***

София.

От 11:00 часа, министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер ще връчи четири документа за вложения, издадени по реда на Закона за поощряване на вложенията (ЗНИ).

На брифинга ще участват зам.-министърът на нововъведенията и растежа Десислава Бонева и новият изпълнителен шеф на Българската организация за вложения (БАИ) Богдан Богданов. Събитието ще се организира на адрес: ул. „ Леге “ 2-4.

***

София.

От 9.00 часа ще се организира митинг пред Столична община, на ул. Московска “ №33, против повторното разглеждане от СОС на решенията за издигането на украинското знаме на постройката на Следствен отдел към окръжна прокуратура и именуването на пространства на „ Героите на Украйна “ и „ Борис Немцов “, които регионалният шеф на София град анулира като незаконосъобразни. Протестът се провежда от Градския съвет на Българска социалистическа партия – София взаимно с Национално придвижване „ Хан Кубрат “ и други патриотични организации.

***

София.

От 11:30 ч. в Европейски ъгъл на Народното събрание ще бъде открита фотоизложбата " Стоп на експанзията на Русия против Украйна ".

Сред формалните посетители ще бъдат министърът на външните работи на Украйна господин Дмитро Кулеба, депутатът от Върховната Рада на Украйна Антон Киссе, Н.Пр. господин Виталий Москаленко, дипломат на Украйна в България, вицепремиерът по дейно ръководство госпожа Калина Константинова, посланици на редица страни в България, представители на украинското посолство в България, народни представители на „ Демократична България “ и общественици.

***

Благоевград.

От 11.00 часа с обред по полагане на цветя в Благоевград ще бъдат маркирани 171 години от рождението на Георги Измирлиев – Македончето. Събитието ще се на площад „ Г. Измирлиев “ пред бюст-паметника на великия български бунтовник и държавник.

***

Благоевград.

От 11.45 часа в зала „ 22 септември “ в община Благоевград ще се организира среща на тематика „ Безопасен интернет “, взаимно с господин Явор Колев от Застрахователна компания „ Лев Инс “ с възпитаници от II ОУ “Димитър Благоев “. Срещата е част от акцията „ Пази детето в интернет “ на ЗК „ Лев Инс “.

***

Велико Търново.

От 11.00 часа в Детски отдел на Градска Библиотека ще се организира „ Великден-шарен и цветен”- креативна работилница с учениците от III а клас на СУ „ Д. Благоев”.

***

Велико Търново.

От 14.00 часа в двора на Дневен център за деца с увреждания ще се организира празничен великденски концерт с присъединяване на Детски хор „ Дъга”, диригент Олимпия Ангелова, корепетитор Бисера Друмева, деца от танцовите форми и от музикалните класове в Школата по изкуства „ Стефка Филипова” към Читалището.

***

Велико Търново.

От 16.00 часа в Дом за остарели хора „ Мария Луиза” ще се организира празничен великденски концерт с присъединяване на Детски хор „ Дъга”, диригент Олимпия Ангелова, корепетитор Бисера Друмева, деца от танцовите форми и от музикалните класове в Школата по изкуства „ Стефка Филипова” към Читалището.

***

Видин.

9:00 ч. - Света Василиева Литургия и Велик маслосвет (във всички храмове в гр. Видин)

18:00 ч. – От Цветница до Великден – хоротека на Градски духов оркестър – Видин и НЧ „ Светъл ден 2009 “, открита сцена в Крайдунавския парк

18:30 ч. - Последованието на 12-те евангелия (във всички храмове в гр. Видин)

19:00 ч. - Празничен великденски концерт на Симфониета - Видин, зала на Симфониетата, билети в МОЛ - Видин и на касата на Симфониетата

***

Пловдив.

От 10.00 часа на Учебен полигон „ Ново село “ ще се проведат демонстрации на качества на многонационалната бойна група, на която нашата страна е хазаин. В демонстрациите ще вземат участие военнослужещи от състава на 42 механизиран батальон от българските Сухопътни войски и механизираната рота „ Страйкър “ от Сухопътните войски на Съединени американски щати.

Търговище.

От 17.00 часа на сцената пред Общината на площад „ Свобода “ е проведен „ Великденски привет “ към жителите на Търговище ще показа Детски фолклорен отбор „ Шарено герданче “

***

Сливен.

17.30 часа на сцената на зала „ Сливен “ ще се състои великденски концерт на Детско-юношески фолклорен отбор „ Тракийче “ при Център за поддръжка за личностно развиване – Детски комплекс

***

Шумен.

От 17.00 часа в НЧ " Добри Войников - 1856 " ще гостува писателката Йова Станкова, потомка на Йовковия жанр, авторка на романите " Галерия от светове " и " Затворен в теб ".

***

Хасково.

От 14.00 часа ще бъде направена формалната Първа копка на Ритейл парк „ Хасково “. Събитието ще се организира на терена на бъдещия съвременен търговски комплекс, на ъгъла на бул. “Раковски “ и ул. “Дунав “.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР