София. Образованието е в основата на развитието както на отделния

...
София. Образованието е в основата на развитието както на отделния
Коментари Харесай

Владимир Тошев, ГЕРБ: Работни места, високи доходи и развиваща се икономика се постигат само с качествено образование

София. Образованието е в основата на развиването както на обособения човек, по този начин и на обществото като цяло. Работни места, високи приходи, разрастваща се стопанска система се реализират единствено с качествено обучение. Това сподели националният представител от ГЕРБ Владимир Тошев пред близо 150 души по време на цивилен разговор на тематика обучение, който се организира във Видин, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Форумът е част от Платформата за цивилен разговори " Европа в нашия дом ". В събитието взеха присъединяване заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова, регионалният шеф на Видин Албена Георгиева, кметът на община Видин Огнян Ценков, началникът на РУО Веселка Асенова, кметове и ръководители на общински препоръки от региона, шефове на учебни заведения и детски градини, учители и родители.
" Образованието е приоритет както за държавната, по този начин и за локалната власт. И бих подчертал - качественото обучение. Това е общият ни блян, българското обучение да дава отговор на най-високите модерни условия за качество. Можем да реализираме това, когато имаме стимулирани и готови учители, когато превърнем учителската специалност в една от най-предпочитаните ”, сподели още Владимир Тошев. Той уточни, че точно в тази връзка държавното управление подсигурява удвояването на учителските заплати до края на мандата и оказва поддръжка за младите учители. Отделят се обилни средства за възстановяване на просветителната инфраструктура както от националния бюджет, по този начин и от европейските фондове. „ С 624 млн. лева по Оперативна програма „ Региони в напредък ” се модернизират 416 образователни заведения, в които учат над 250 хиляди деца и младежи. Променят се постройките, дворните пространства, модернизират се обзавеждането и оборудването в учебните заведения и детските градини. За първи път обръщаме съществено внимание и на спортните уреди ”, уточни още националният представител от ГЕРБ. Владимир Тошев беше безапелационен, че точно качественото обучение е опция за превъзмогване на районните несъответствия и е бъдещето на районите. Добрата просветителна среда, стимулираните учители, ангажираността на цялото общество е гаранция, че нашите деца и младежи ще са конкурентни на своите връстници от Европа и света ”, сподели още националният представител от ГЕРБ-Видин.
Заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова бе безапелационна, че държавното управление води поредна политика в региона на образованието. " Качественото обучение и просвета са единственият път към икономическото и обществено развиване на нацията. Инвестицията в учителите е инвестиция в бъдещето на нашите деца. Нямаме право да губим нито едно дете по пътя на образованието и наше общо обвързване е да му дадем познания, принадлежности и качества да бъде сполучлив и свободен жител на България, Европа и света ", акцентира заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова.
Кметът на Видин Огнян Ценков се спря на плановете, които Общината осъществя по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ - модернизиране на просветителната инфраструктура в СУ „ Цар Симеон Велики “ и в Природо-математическата гимназия „ Екзарх Антим I “. Ценков изрече своята признателност на държавното управление за това, че със средства от държавния бюджет са въведени ограничения за енергийна успеваемост в Гимназията с преподаване на непознати езици „ Йордан Радичков “. Кметът обърна внимание и на дейния разговор сред локалната власт и управленията на учебните заведения и детските градини в Общината. „ Най-големият триумф обаче, който постигнахме дружно и с който желая да поздравя всички присъстващи, е разкриването на филиала на Русенския университет. Днес тук се образоват 435 студенти “, съобщи Ценков. В тази връзка административният шеф на филиала Момчил Станков заяви, че е разкрита още една нова компетентност – „ Начална педагогика “.
Областният шеф Албена Георгиева акцентира, че дискусионният конгрес на тематика обучение е второто събитие от платформата за цивилен разговори " Европа в нашия дом ", което се организира във Видин. " Първата среща беше обвързвана с районната политика, а през днешния ден приказваме за обучение. Днешният разговор продължи и надгради първия, тъй като не можем да приказваме за районно развиване, без да приказваме за образование-модерно и качествено обучение, отговарящо на условията на актуалния свят ", сподели Албена Георгиева
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР