София. Новата финансова рамка на ЕС е не само бюджет,

...
София. Новата финансова рамка на ЕС е не само бюджет,
Коментари Харесай

Министър Лиляна Павлова: Новата финансова рамка на ЕС е не само бюджет, а стратегическа визия за развитие

София. Новата финансова рамка на Европейски Съюз е освен бюджет, а стратегическа визия за развиване.Това сподели министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова по време на цивилен разговор под надпис „ Български глас за бъдещето на Европа “, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ Предложената финансова рамка на Европейски Съюз дава точно поръчката да бъде не просто едни средства, една счетоводна интервенция, както нормално сме привикнали. Тя дава поръчка да е стратегическата визия, каква Европа желаеме и каква Европа се предлага. Предлага се Европа, която да е правеща повече, даваща и покриваща повече и по-амбициозна “, изясни тя. Според нея последните социологически изследвания демонстрират, че хората са позитивно настроени към Европейски Съюз и постоянно имаме огромни упования от Брюксел. Павлова добави, че новата финансова рамка отделя 60% от средствата за обичайна политика. „ Даваме поръчка, че Европа няма да подцени новите провокации - да бъде на световна сцена на търговията, състезател постоянен и сигурен в икономическа позиция, увеличение на средства за забележителен запас за външни действия и добросъседство “, сподели тя.
" Този бюджет дава рамка и убеденост, дава поръчка за разширение на Западните Балкани и сигурност, че ще работим за превъзмогване на мигрантски рецесии. Европа изостава и би трябвало да догонва Америка и Азия. Европа не може да си разреши да изостава. Трябва да наваксаме бързо, там където може малко да сме се забавили ", изясни тя и добави, че бъдещето и бюджетът на Европа са амбициозни и такива би трябвало да бъдат. Министър Павлова разяснява, че европейските жители са тези, които могат да решат какво ще е бъдещото развиване на Съюза. „ Трябва да можем да сложим акценти. Според нея Европа през днешния ден предлага един съвременен и еластичен бюджет, който включва цифровизация и климатични промени ", сподели още.
„ Ролята на младежите е във фокуса на дневния ред. Уменията на 21 век, обучение и цифрови качества. Разбира се вложения и започващи компании с нововъведения към младежите “, посочи Павлова. Тя изясни, че това е доста значимо поради възможностите за развиване и преустановяването на апатичното мислене на младежите за света.
Даяна ДЮЛГЕРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР