София. Народните представители от ПГ на БСП за България“ от

...
София. Народните представители от ПГ на БСП за България“ от
Коментари Харесай

Народни представители от БСП се срещнаха с протестиращите пред парламента жители на селата Бели бряг и Трояново

София. Народните представители от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ от област Стара Загора Драгомир Стойнев, Георги Гьоков и Донка Симеонова се срещнаха с протестиращите пред Народното събрание поданици на с. Бели бряг и с. Трояново, общ. Раднево. Това оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия . Жителите на селата стачкуват, тъй като жилищата им се изкупуват евтино поради потребностите на „ Мини Марица - изток “. Те обясниха, че багерите на предприятието копаят на 400 м. от крайните къщи и са принудени да се изселят, само че не могат да го създадат, поради неналичието на съответна отплата.
Зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Драгомир Стойнев съобщи, че настояванията на хората от Бели бряг са обективни и изпълнителната власт би трябвало да им обърне внимание. „ Изплащане на жилищата им на база пазарна оценка, в случай, че цените са извънредно ниски, не ги удовлетворява по никакъв метод. С тази отплата те няма по какъв начин да закупят нови “, изясни Стойнев. Той добави, че в случай че народните представители би трябвало да оказват помощ със законодателна самодейност, с цел да отговорят на настояванията на хората, ще го създадат. Стойнев разяснява, че държавното управление би трябвало да има проекти по какъв начин ще се развиват „ Мини Марица - изток “, тъй като предприятието е стратегическо и от него зависи цялата енергетика, само че и да отговори съответно на настояванията на хората. „ Надяваме се протестиращите да бъдат признати в Министерството на енергетиката през днешния ден, с цел да изложат своите терзания и пред министъра “, сподели още Драгомир Стойнев.
„ За страдание, община Раднево е отписала селата Бели бряг и Трояново и не отделя никакви средства от концесионната такса на мините за тях. От 200 къщи в село Бели бряг са останали единствено двайсетина неизкупени парцела, тъй като предлаганата сума по никакъв метод не може да удовлетвори хората “, сподели националният представител Георги Гьоков. Той добави, че жителите на селото упорстват да бъдат обезщетени по справедливи и обективни критерии, а не по пазарните цени, които им дефинират от " Мини Марица-изток ". „ За всички е ясно, че обитаемото място ще бъде заличено поради въглищните находища, само че това не би трябвало да става в ущърб на хората “, разяснява още националният представител.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР