София. Над 2,5 млн. лева са били санкциите за некачествено

...
София. Над 2,5 млн. лева са били санкциите за некачествено
Коментари Харесай

Над 2,5 млн. лева са били санкциите за некачествено снегопочистване в София през зимен сезон 2016-2017 г.

София. Над 2,5 млн. лв. са били глобите за некачествено снегопочистване в София през зимен сезон 2016-2017 година по данни на Столична община. От началото на седмицата са почнали инспекции на готовността на компаниите зa тази година, като досега е открита налична техника, която дава отговор на всички контракти и условия, както и задоволително количество соли.
Кметът на София Йорданка Фандъкова изясни, че контролът ще бъде огромен – всички камиони са снабдени с сензори и има построена GPS система за наблюдението им в действително време. „ Санкциите за несъблюдение на договорите също са извънредно съществени. При над 5% несъблюдение на дадена зона не се признава работата и не се заплаща нищо от към този момент почистеното. Освен това заран до 7.30 часа спирките би трябвало да бъдат почистени и в случай че една не е, глобите са 2 хиляди лева Фирмите знаят това, тъй че се надявам да са си създали сметката и да успеем да се оправим. Колегите от инспектората са на линия да управляват и да са безкомпромисни, в случай че някой не си прави работата “, сподели Фандъкова.
По думите ѝ 237 снегорина към този момент са изцяло подготвени за работа, като компаниите имат уговорката да преценят по кое време би трябвало да стартират работа, съгласувайки се със Столичния инспекторат. „ Също по този начин за всеки един регион има очакван и по един дребен роторен снегорин за разчистване на тротоарите “, сподели още тя и изясни, че тази година поради Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз снегопочистващата техника ще се отличава освен с българския байрак, само че и с европейския.
Фандъкова изясни, че за идния зимен сезон Столична община планува 20 млн. лева за снегопочистване на София - 15 млн. лв. за градската част и 5 млн. лв. за общинските пътища.
Цветилена СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР