София може да се превърне в лидер на развойната дейност

...
София може да се превърне в лидер на развойната дейност
Коментари Харесай

Антон Хекимян: София може да се превърне в лидер в развойната дейност в областта на високите технологии

„ София може да се трансформира в водач на развойната активност в региона на високите технологии и екологичните производства. Столицата ни може да бъде център на просветителната и на научната инфраструктура, а това да ни изведе в бъдещето “.

С тези думи претендентът за кмет на София Антон Хекимян се обърна към представителите на най-голямата работодателска организация в страната – КРИБ и акцентира, че Общинският съвет и целият екип на столична община ще продължи градивното и сполучливо съдействието с бизнес съвета като го направи още по-активно и с тясно взаимоотношение.

„ Районът на Кремиковци е същинско украшение освен за София, а и за всяка една европейска столица. Северните елементи са извънредно значими за развиването на града и положителната инфраструктура. “, добави още той.

Според управническия проект на Хекимян и екипа му, приоритет на бъдещия заместник-кмет по финансовата част ще бъде привличането на вложенията и още по-тясното съдействие с бизнеса. Друга съществена концепция в програмата за решение на проблемите на София е ограничение на застрояването, изключително за отстоянията сред съществуващите здания и новостроящите се.

По отношение на чистотата на въздуха, Антон Хекимян съобщи пред КРИБ, чеСофия е обградена от планини и географски е предразположена въздухът да е нечист, само че по този наболял проблем продължава да се работи: „ Има стратегия, която е настояща за това 13 000 семейства към този момент да имат отоплителни уреди, които не са на твърдо гориво. Още към 30 000 ще се прибавят в тези стратегии. А казусът с колите следва да бъде решен на национално равнище. Ограничение за коли, които замърсяват, ще влезе в действие още от декември 2023 година. “, сподели още претендентът за кмет от ГЕРБ. Той добави също, че следва „ да увеличим наземния градски превоз и да го създадем още по-привлекателен, с цел да може хората да желаят да се качат на него и да знаят, че по-бързо ще стигнат по този начин, в сравнение с с кола. “

Сред концепциите, които Хекимян желае да развие в идващия управнически мандат, е благоустрояването на междублоковите пространства. „ Трябва да си дадем сметка, че доста огромна част от междублоковите пространства са се трансформирали в така наречен „ кални площи “. В идната стратегия сме заложили 100 кални площи да бъдат отстранени и благоустроени. Така, че да може да се паркира на чисто, а не калта полепнала по гумите да се трансформира в прахуляк “.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР