София. Министерството на туризма ще връчи първите удостоверения за планински

...
София. Министерството на туризма ще връчи първите удостоверения за планински
Коментари Харесай

Министерство на туризма ще издаде първите удостоверения за планински водачи на 15 март

София. Министерството на туризма ще връчи първите удостоверения за планински водачи. Очаква се това да стане на публична гала на 15 март в София. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на туризма . Удостоверенията се издават с автограф на министъра на туризма Николина Ангелкова на сполучливо издържалите изпита за придобиване на професионална дееспособност. Документ ще получат 10 професионалиста. След това планинските водачи би трябвало да подадат заявление за регистриране в Списъка на правоспособните планински водачи, част от Националния туристически указател. Включването в него става със заповед на министър Николина Ангелкова, след което правоспособното лице получава идентификационна карта, наложителна за практикуване на специалността. В момента в листата за правоспособни водачи са вписани 248 квалифицирани лица.
Това са първите изпити, които се организират за придобиване на дееспособност за практикуване на специалността „ Планински лидер “. За провеждането им със заповед на министъра на туризма бе основана комисия, в която са включени представители от Министерството на туризма, Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, на упълномощени висши учебни заведения и на браншови, продуктови и професионални туристически сдружения, вписани в Националния туристически указател. Изпитът се състои от две елементи – джука и практическа по въпросник. Предстои насрочване на идващ изпит за придобиване на дееспособност за дееспособност за планински водачи.
На церемонията в средата на март с изключение на първите удостоверения за дееспособност на планинските водачи, документ за придобиване на дееспособност ще получат и сполучливо издържалите изпита за екскурзоводи. Това ще е втора група експерти, които са минали изпита за практикуване на специалността, който се провежда от Министерството на туризма.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР