София. Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов възложи

...
София. Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов възложи
Коментари Харесай

Министър Румен Порожанов: Ще се извърши проверка на животните под селекционен контрол

София. Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов разпореди на Изпълнителната организация по селекция и репродукция в отглеждането на животни в период до 15 октомври да се извърши инспекция на наличните животни, които са под селекционен надзор. Това стана ясно по време на съвещание на Консултативен съвет по отглеждане на животни, оповестиха от пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите . Целта е по-справедливо систематизиране на дотациите за този тип животни. От своя страна представителите на животновъдните организации приветстваха тази концепция и поддържаха мнението на министър Порожанов, че няма по какъв начин фермери, които не покриват критериите за селекционна активност да получават подкрепяне за такава. По време на срещата министърът на земеделието разпореди още на специалисти на Селскостопанска академия и зам.-министър Янко Иванов да разработят насоки за развиване на другите браншове в отглеждането на животни.
Обсъдени бяха и търсенето на опциите за реализация на пазара на първични материали и артикули от скотски генезис, облекчаването на условията в Наредба №4 за дребните кланични пунктове към фермите, Наредба №26 за характерните условия за директни доставки на дребни количества първични материали и храни от скотски генезис, както и опциите за подкрепяне на животновъдите за закупуване на мобилни мандри и кланици.
Сред дискутираните тематики бяха и включването на друга маркировка на месото от малък рогат добитък с генезис България и разновидности за търговия на агнета и ярета към физически лица, без регистриран животновъден обект.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР