София. Министър Лиляна Павлова се срещна днес с министъра по

...
София. Министър Лиляна Павлова се срещна днес с министъра по
Коментари Харесай

Министър Лиляна Павлова и румънският министър по европейските въпроси Виктор Негреску обсъдиха ключови теми от дневния ред на ЕС

София. Министър Лиляна Павлова се срещна през днешния ден с министъра по европейски въпроси на Румъния Виктор Негреску. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 .
„ Имахме опцията да обсъдим основни въпроси от дневния ред на Европа, които са предпочитани за двете страни – като договарянията по предлагането за бюджет на Европейски Съюз след 2020 година и миграцията, както и европейската вероятност на страните от Западните Балкани “, уточни министър Павлова. По време на диалозите тя и министър Негреску споделиха общото мнение, че поради договарянията по идната финансова рамка, в този момент е верният миг да се повдигне повече въпросът за развиването на Дунавската тактика, с цел да може да има повече вложения в района. „ По отношение на договарянията по Многогодишната финансова рамка ще продължим да работим градивно за реализиране на качествено и навреме съглашение, с цел да не се допусне закъснение на идващия програмен интервал “, съобщи министър Павлова.
Темата за Западните Балкани ще продължи да бъде предпочитана и Румънското председателство ще работи за надграждане на постигнатия от България прогрес. В тази връзка в своята стратегия съседите ни ще заложат и засилено съдействие със страните от Източното партньорство, бе очебийно от двамата министри по време на срещата им в София през днешния ден.
„ В момента протича последната дейна фаза от подготовката на Румъния да поеме ротационното председателство на Съвета на Европейски Съюз от 1 януари 2019 година В тази връзка обсъдихме и съответни аспекти от опита на България при подготовката и провеждането на председателството “, сподели още министър Павлова.
Министър Негреску е в България за присъединяване в последното събитие от календара на Българското председателство - Седмият годишен конгрес на Стратегията на Европейски Съюз за Дунавския район.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР