София. Меморандум за сътрудничество между две европейски столици на спорта

...
София. Меморандум за сътрудничество между две европейски столици на спорта
Коментари Харесай

Подписан е Меморандум за сътрудничество между Лисабон и София за обменяне на добри практики в областта на спорта

София. Меморандум за съдействие сред две европейски столици на спорта София 2018 и Лисабон 2021 подписаха Председателят на Столичния общински съвет господин Елен Герджиков и Председателят на спорта на общинския съвет на Лисабон господин Карлос Мануел Кастро. Това оповестиха от пресцентъра на Столичния общински съвет . Споразумението е за продан на положителни практики сред двете европейски столици. По този метод София ще съобщи опита, който към този момент има в организирането на спортни събития и интензивности, на Лисабон.
Г-н Герджиков сподели, че с наслада ще предаваме своя опит на приятелите си от Лисабонската администрация. „ Преди 5 години започнахме тази самодейност от нулата. За времето, в което кандидатствахме, а след това и спечелихме купата „ Европейска столица на спорта “, главната ни цел беше да развием всеобщия спорт и спортната инфраструктура за по-активен и здравословен метод на живот. До момента Фондация „ София – Европейска столица на спорта “ е провела близо 600 събития, като всяка година интензивностите доста са се увеличавали. И в случай че през 2015-а година сме имали 42 събития, то тази година спортният календар на София включва близо 180 разнообразни действия. Щастлив съм, че огромна част от тях се трансфораха в емблеми за града - Витоша 100, Софийският маратон, Голямото нощно ски-каране и други „ сподели още той.
Г-н Карлос Мануел Кастро показа, че една от главните им цели е да разпространяват и други спортове в тяхната столица, с изключение на футбола. Фокусът, който си слагат е развиване на градските дисциплини – като паркур, скейтборд и други. Всичко това е обвързвано и с развиване на спортната инфраструктура, за което на драго сърце ще вземат опит и препоръки от София, уточни още ръководителят на спорта в португалската столица.
Визитата е по отношение на днешната интернационална спортна конференция под наслов „ Новите ърбан спортове – развиване, трендове и бъдеще “, която се организира и у нас. По време на форума ще бъдат показани 11 презентации на градски спортове. Столична община оказва помощ за развиването им, тъй като в последните години се трансфораха в най-активните дисциплини, които събират на едно място спорта и градската просвета. Това е и повода да навлизат от ден на ден в стратегиите на международните спортни организации и събития, в това число и на олимпийски игри.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР