София. Инициативата Fast Tracking Success“ на Национална компания индустриални зони“

...
София. Инициативата Fast Tracking Success“ на Национална компания индустриални зони“
Коментари Харесай

Национална компания индустриални зони е сред финалистите в конкурса Европейски награди за насърчаване на предприемачеството 2019

София. Инициативата „ Fast Tracking Success “ на „ Национална компания индустриални зони “ ЕАД получи национално отличие в състезанието Европейски награди за поощряване на предприемачеството 2019 година Това оповестиха от пресцентъра на Национална компания индустриални зони . Церемонията се състоя в Министерството на стопанската система, като наградата беше връчен на НКИЗ от зам.-министъра на стопанската система Лъчезар Борисов.
По време на награждаването господин Борисов акцентира, че Министерството на стопанската система води политика, фокусирана върху нововъведенията, предприемачеството, дребните и междинните предприятия, както и стартъпите като главен фактор за резистентен напредък. Той посочи, че предишни години планове, които са спечелили награди на народен стадий, по-късно са стигнали до високи равнища в Европа.
„ От името на изпълнителния шеф на НКИЗ Антоанета Барес ви благодарим за тази премия. Инициативата „ Fast Tracking Success “ е авторска и е ориентирана към ускорено професионално създаване на младите фрагменти на университетите и професионалните гимназии посредством непрекъсната претовареност и стажове в задгранични и български компании в индустриалните зони. Програмата цели превъзмогването на казуса с младежката безработица. Тя поддържа сегашни и нови вложители в държавните индустриални зони, които управляваме, с цел да бъде преодоляно едно от най-сериозните провокации – дефицита на качествени експерти “, сподели юристът Виктория Ангелова, която получи оценката от името на изпълнителния шеф на компанията Антоанета Барес.
Освен НКИЗ премия получи и Иновейшън Стартър Бокс с плана „ Академия за иновации’’. Грамота за сполучливо показване бяха връчени на Министерство на труда и обществената политика и на Математическа гимназия „ Баба Тонка “, гр. Русе. В самодейността вземат участие над 30 европейски страни, обединени от концепцията да основат ефикасна и работеща среда, в която бизнесмените се развиват и преуспяват. Победителите показаха удовлетворение от работата си с екипа на Министерството на стопанската система. Зам.-министър Борисов пое ангажимент да затвърди още повече институционалното подпомагане по посока развиване на предприемачеството и привличане на вложенията.
Класираните на национално равнище начинания, измежду които е и „ Fast Tracking Success “ на НКИЗ, ще се състезават в интернационалния стадий на състезанието, където жури, определено от Европейската комисия, ще дефинира по един победител за всяка от категориите.
Повече за отличената самодейност на НКИЗ :
Fast Tracking Success – самодейност на „ Национална компания Индустриални зони “ ЕАД в категория „ Подобряване на бизнес средата “. Програмата е ориентирана към ускорено професионално създаване на младите фрагменти на университети и професионални гимназии посредством обезпечаване на непрекъсната претовареност и стажове в задгранични компании в индустриалните зони. Инициативата е стартирана през 2017 година Чрез плана се цели превъзмогване на казуса с младежката безработица и основаване на удобни условия за сегашни и нови вложители в държавните индустриални зони, с цел да бъде преодоляно едно от най-сериозните провокации пред капиталови планове, а точно дефицита на качествени експерти. Над 100 висококвалифицирани млади експерти са постъпили на непрекъсната работа в компании, които имат производства в зоните в Русе, Бургас и Божурище. Проектът благоприятства за поддържането на устойчива връзка сред университетските среди, бизнеса и обществените органи, като посредством реформаторски метод преодолява казуса с търсенето и предлагането на пазара на труда и дава на младежи, завършващи висше или професионално приблизително обучение да стартират своя кариера в изискванията на високи стандарти, каквито поддържат българските и задгранични вложители в индустриалните зони.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР