София. Името на Георги Кирков е символ на почтеност и

...
София. Името на Георги Кирков е символ на почтеност и
Коментари Харесай

Проф. Ваня Добрева, БСП - София: Името на Георги Кирков е символ на почтеност и безкористно служене на идеите за солидарност

София. Името на Георги Кирков е знак на честност и безкористно служене на концепциите за взаимност, правдивост и независимост. Това сподели заместник-председателят на Градския съвет на Българска социалистическа партия в София проф. Ваня Добрева, оповестиха от пресцентъра на Горско стопанство на Българска социалистическа партия - София. Тя произнесе слово пред паметника на Георги Кирков в центъра на столицата във връзка 150-годишнината от рождението на Майстора. На тържественото отбелязване на годишнината, проведено от столичните социалисти, участваха общинският консултант от групата на Българска социалистическа партия в СОС Николай Николов, последният ръководител на Кирковски регион Васко Бояджиев, основният редактор на вестник " Земя " Теофан Германов и доста жители.
" Днешните генерации сме в дълг пред Георги Кирков. Дълг, който изисква да си припомняме, че моралът и честността, геният и интелектът, скромността и безкористното служене на концепциите за взаимност, правдивост и независимост, нормално не са източник на облага, нито мотив за лесна кариера, сподели проф. Добрева. - Но те са духовните скрижали, които ни завеща Георги Кирков, те са наследството, което дава същинския смисъл на това да си социалист. Да работиш в действителност за развиването на Отечеството ни. Името на Кирков от дълго време се е трансформирало в знак на честност, на класова неотстъпчивост, на безкрайна любов към онеправданите и хората на наемния труд. Като своя другар Алеко Константинов, Кирков безпощадно нападна недъзите на буржоазното общество, със средствата на сатирата и хумора обрисува присъщи за времето типажи на военолюбци, търгаши, на псевдодемократи и самозабравили се парвенюта ".
Общинският консултант Николай Николов сподели в словото си, че сходни събития, като отбелязването на годишнината от рождението на Георги Кирков са значими за паметта на поколенията. " В България през днешния ден малко на брой знаят кой е Георги Кирков. Казвам това, с цел да спрем покорния отвод от същинската ни история. От подмяната, от цензурата, от лъжите. От опита за заличаване на националната памет. А народ без памет няма бъдеще, съобщи Николай Николов. - Наш дълг е да помним делата на предците ни, тъй като това са нашите уроци. А уроците на персони като Георги Кирков са скъпи ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР