София има 66 фирми, които управляват активи за над 15

...
София има 66 фирми, които управляват активи за над 15
Коментари Харесай

Д-р Асен Ангелов: Приходите са най-голямата тайна на София!

" София има 66 компании, които ръководят активи за над 15 милиарда лв.. Нито една от тях не внася пари в градския бюджет. Нито една! София има средства за детски градини, за тротоари и за качествени поправки ".

Това съобщи претендентът за кмет на София Асен Ангелов в директно предаване по Българска национална телевизия. „ Всъщност разполагаме с парите, от които се нуждаем, с цел да решим доста от проблемите на нашия град, само че неналичието на бистрота и информацията, по какъв начин се регистрират тези пари значи, че огромна част от тях в никакъв случай не се употребяват, с цел да оказват помощ на жителите на София. Това ще се промени, когато бъда определен за кмет! “

Ангелов сподели още: „ Има два типа хора, които се кандидатират за обществени постове: хора, които просто желаят да бъдат някой, и хора, които желаят да създадат нещо. Аз се кандидатирам, тъй като желая да направя нещо. Аз не съм политик и в никакъв случай не съм бил. Политиците се борят да останат на власт, а не на работа. Е, аз желая да работя крепко за София като идващ кмет и се аплайвам за тази работа! "

„ Като хиляди софиянци и аз виждам всички други претенденти за кметове и няма кой да съставлява моите полезности, не виждам някой, който желае да чуе мнението ни. Накъдето и да се обърнем, виждаме, че нищо не е свършено, като хората! Столичани се умориха да чакат да се почувстват по-добре! ", сподели Ангелов. Провокиран от водещата да опише за обичаните си места в града, Асен Ангелов акцентира, че това са местата, които са в детските му мемоари, тези, на които излиза на разходка с жена си и дребната им едногодишна дъщеричка.

Според визията на доктор Асен Ангелов първо София би трябвало да избере водачи! Той бе безапелационен, че не е обикновено, когато човек излиза от жилището си, да се тормози да не стъпи в тиня и да не падне върху разрушени тротоари, които общината от дълго време трябваше да оправи, само че не съумя. „ Проблемите са толкоз доста, че първо би трябвало да стартираме от ежедневните! “, сподели Ангелов.

На един от най-важните въпроси в ръководството на столицата, този за бюджета, Асен Ангелов, чиято експертиза е точно в региона на финансите, отговори: " Парите на София са най-голямата загадка на столицата! За поредна година ни споделят, че 2,5 милиарда са " рекорден бюджет ". София има доста повече пари, само че това не се вижда. В София има 66 сдружения, които ръководят активи за над 15 милиарда лв., като нито едно от тях не внася приходите си в бюджета на града. Нито една! Така че, действително, има пари за детски градини, тротоари и качествени поправки. Аз съм лекар по финанси и запознат съм финанси. Смятам да направя приходите транспарантни, тъй като те са най-голямата загадка на София. " Кандидатът за кмет добави, че има намерение да бъде открит и почтен със софиянци. Според него бюджетът на столицата би трябвало да бъде изработен по този начин, че жителите да виждат, по какъв начин се изразходва в действително време. " Толкова доста други градове в Европа вършат това, само че някак си София не съумява. Това също ще се промени в първата минута, когато стана кмет. " – безапелационен бе Асен Ангелов.

На въпрос по какъв начин би управлявал община, в която би трябвало да работи с представители на разнообразни партии в общинския съвет, Асен Ангелов отговори: „ Те също ще би трябвало да работят с мен. Да, ще би трябвало да работя в политическа среда, само че аз не потеглям самичък. Имам листа от претенденти за съветници зад тила си, които ще бъдат част от градския съвет. Първото нещо, което ще направя, е да уредя персонални срещи за всеки, който желае да приказва с мен въпроси свързани с града. Ще бъда 100 % наличен. След това ще помисля да уволня заместител кмета по финансите, тъй като не ръководи добре нито приходната, нито разходната част на бюджета и не е почтен към софиянци. “, означи Асен Ангелов.

Кандидатът за кмет разяснява и наболелия проблем на общинското сдружение " Топлофикация ". Според него " Топлофикация София " е голяма взаимозависимост за града. Той подчертава върху незабавната отбрана на Столицата от банкрут, поради управлението на Топлофикация. „ Проблемът първо би трябвало да се изследва и тогава да се взема решение. Дружеството също е част от огромната загадка на столицата, не знаем какво тъкмо се случва там, само че когато ме изберат за кмет, всички в този град ще научат истината. ", сподели той.

На въпрос за обществените политики Асен Ангелов, в качеството си на дълготраен консултант в непрекъснатата Комисия по труда, обществената и демографската политика, обърна внимание, че политиките, ориентирани към възрастните хора, хората с увреждания и софиянци с редките проблеми със зрението са изцяло забравени. Той бе безапелационен, че Столицата би трябвало и е длъжна да си разреши това, което от време на време страната не може. Социалните политики са измежду главните цели, които той показа при старта на акцията си преди дни. Кандидат-кметската акция започва в неделя, надалеч от конгресните и конферентни зали, в комплекс " Октомври ", където се намира един от най-красивите и зелени спортни паркове в столицата. Той се срещна с хората на открито и в приятна компания, а в границите на събитието бяха показани претендентите в листите за общински съветници и бяха разисквани визията и целите за София.

Асен Ангелов е претендент за кмет на София с бюлетина № 11.

За Асен Ангелов:

Д-р Асен Ангелов е финансист, учител, специалист по обществени политики и пазар на труда.

Има докторска степен по стопанска система със специализация " Финанси " с фокус върху директните вложения от Европейските структурни фондове на пазара на труда в България. Завършил е УНСС - София и СА " Д. А. Ценов " - Свищов. Специализирал е " Финансов мениджмънт и разбор " в Университета на Делауеър в Съединени американски щати. Има квалификации от Wharton studies в Университета на Пенсилвания, Съединени американски щати, Центъра за образование на Европейския съюз в Брюксел, Европейската работа за битка с измамите - OLAF, Международното бюро по труда и Програмата за развиване на Организация на обединените нации.

Бил е изпълнителен шеф на Агенцията по заетостта, консултант в Постоянната парламентарна комисия по труда, обществената и демографската политика към 43-то и 44-то Народно заседание на Република България, която развива активност в региона на финансите, човешките запаси и обществената стопанска система. от 2010 до в този момент. 

* Купуването и продаването на гласове е престъпление.

(платено съобщение)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР