София. Годишният отчет за изпълнението на бюджета на общината за

...
София. Годишният отчет за изпълнението на бюджета на общината за
Коментари Харесай

Сливен: Общинският съвет прие годишния отчет за изпълнението на бюджета на Общината за 2018 г.

София. Годишният доклад за осъществяването на бюджета на общината за 2018 година бе признат от Общински съвет – Сливен по време на постоянното му съвещание. Това оповестиха от пресцентъра на Община Сливен .
По време на полемиките по точката кметът Стефан Радев съобщи, че с осъществяването на предходния бюджет, Ощината затвърждава позитивните трендове, свързани със все по-доброто му осъществяване и финансово излекуване. „ Община Сливен към този момент не се намира във финансово усложнение, няма просрочени отговорности и се движи със все по-добри темпове във връзка с финансовата рамка. Една от главните ни задания е да достигнем до оптимално осъществяване от 100 % “, акцентира кметът. Той напомни, че преди три години и половина осъществяването на бюджета е било под 60 %.
На събранието беше призната и Програма за понижаване риска от бедствия на територията на община Сливен за интервала 2019-2030 година, както и Програма за работата на Общинския съвет през третото тримесечие на 2019 година
С 38 гласа „ за “ общинските съветници гласоподаваха смяната на бюджета на Общината за 2019 година По думите на кмета Радев то се постанова поради увеличение на средствата за дотация за спортни клубове и разноски за финансиране на спортни прояви, ремонтни действия на здравната работа в с. Драгоданово, закупуване на външен климатичен елемент и изпарител за климатична апаратура за общински пазари, ремонт на водопроводната мрежа на с. Въглен, спомагателни разноски за доизграждане на детската площадка в с. Раково и други.
В хода на днешната сесия беше признато и изменението на план-сметката по събиране, транспортиране и неутрализиране на депа и на други уреди.
И на днешното съвещание бяха гласувани нормалните разпоредителни покупко-продажби с недвижими парцели, общинска благосъстоятелност, разпределяне на финансови средства и помощи, касаещи образованието и културата.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР