София. Глобалното разрастване и увеличеният достъп до комуникационни технологии създават

...
София. Глобалното разрастване и увеличеният достъп до комуникационни технологии създават
Коментари Харесай

Заместник-министър проф. Николай Проданов откри международна среща, посветена на противодействието на трафика на хора чрез интернет

София. „ Глобалното разгръщане и увеличеният достъп до информационни технологии основават нови благоприятни условия за динамичен продан на информация в действително време, само че в същото време то уголемява опциите за корист от страна на проведените незаконни групи, занимаващи се с трафик на хора “. Това съобщи през днешния ден заместник-министърът на правораздаването проф. Николай Проданов на откриването на районната работна среща “Повишаване на потенциала и съдействието в Югоизточна Европа в противодействието на трафика на хора посредством интернет-базирани технологии “, оповестиха от пресцентъра на Министерството на правораздаването . Събитието се провежда от Службата на Организация на обединените нации за опиати и престъпност (UNODC), в съдействие с Министерството на външните работи на Франция и Националната комисия за битка с трафика на хора (НКБТХ), чийто заместник-председател е проф. Проданов.
„ Интернет съставлява и доста мощно оръжие за предварителна защита, което можем да обърнем против трафикантите. Онлайн технологиите могат да поддържат работата на проверяващите и правоприлагащите органи за засичане на трафика, както и за увеличение на информираността по отношение на явлението “, съобщи още проф. Проданов и добави, че трафикът на хора остава приоритет в битката с проведената и тежката интернационална престъпност.
Целта на работната среща в София, която продължава до 2 ноември, е да развие напъните на страните в разбиването на транснационалните незаконни мрежи и да усили отбраната на човешките права на жертвите на трафик на хора посредством усилване на потенциала на институциите и подсилване на каналите за постоянно взаимоотношение, събиране и продан на информация и на доказателства.
На откриването на интернационалния конгрес участваха още посланикът на Франция в България Ерик Льобедел, Ема Хопкинс - дипломат на Англия у нас, Давор Рауш - експерт от Службата на Организация на обединените нации по опиатите и престъпността, представители на Съвета на Европа, на мрежата на Анти-трафик координаторите на Югоизточна Европа, на партньорски и интернационалните организации.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР