София. Европредседателството на Румъния и възможностите за сътрудничество между България

...
София. Европредседателството на Румъния и възможностите за сътрудничество между България
Коментари Харесай

Ръководството на ПП АБВ се срещна с посланика на Румъния Н. Пр. Йон Гъля

София. Европредседателството на Румъния и опциите за съдействие сред България и северната ни съседка, както и усилване на икономическите и културни връзки сред двете страни, разискаха на среща с посланика на Република Румъния Н. Пр. Йон Гъля ръководителят на Политическа партия АБВ Румен Петков, зам.-председателят на партията Любомира Ганчева, доцент Георги Кючуков и инж. Валентин Иванов, членове на ИБ на партията. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия АБВ .
Във фокуса на диалозите бяха провокациите пред Румъния като ротационен европредседател в интервал, в който следва да се състоят три значими за Европейски Съюз събития - Брекзит, изборите за Европейски парламент и експертното разискване на финансовата рамка на Европейски Съюз за идващите 7 години.
Председателят на Политическа партия АБВ Румен Петков посочи извънредно виновната роля на Румъния в интервала на председателството по повод бъдещето на Европейски Съюз.
От страна на Политическа партия АБВ беше изказано мнението, че България и Румъния би трябвало да излязат с общ пакет по въпроси от съвместен интерес. Доц. Кючуков уточни, че държавните управления на България и Румъния би трябвало да работят дружно по определение на финансовата рамка на Европейски Съюз по бюджета на Европейски Съюз за идващите 7 години, която не би трябвало да бъде обвързана с политически критерии.
АБВ признава изключителните заслуги на румънската страна за развиване на Дунавската тактика и съдействие в дунавския район. Съвпадането на европредседателството и председателството на Комитета за дунавско съдействие от страна на Румъния отваря добра опция за усилване на взаимната работа. В интерес на двете страни е развиването на черноморското икономическо съдействие в подтекста на председателството на България на Организацията за черноморско икономическо съдействие (ОЧИС).
По отношение на държавното съдействие се подчертава върху опциите за икономическа интеграция и партньорство, изключително в региона на IT и енергийната политика.
Н. Пр. дипломат Гъля в детайли очерта основите на румънското председателство на Евросъюза и ограниченията по четирите стълба на това председателство. Той обърна изключително внимание на развиването на Дунавската тактика по метод, който да бъде в интерес на обособените жители на страните от района. Подчерта, че на срещата на върха на Европейски Съюз в Сибиу ще бъдат избрани насоките за бъдещото развиване на Европейски Съюз.
Политическа партия АБВ настоя румънското председателство да употребява всички вероятни способи за опълчване на плана „ Европа на две скорости “ – концепция, за която още веднъж се застъпи френският държавен глава преди дни. Принципът на сходни разнообразни стандарти може да бъде употребен за втълпяване на евроскептицизъм. Обсъдени бяха вероятните разновидности и възможните дейности на страните от Европейски Съюз във връзка с Брекзит.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР