София. Екипите на Екоравновесие“ извършват ежедневни проверки, както по сигнали,

...
София. Екипите на Екоравновесие“ извършват ежедневни проверки, както по сигнали,
Коментари Харесай

Веселин Асенов, ОП „Екоравновесие“: При получаване на сигнал за агресивни бездомни кучета, наш екип незабавно посещава адреса, залавят ги и ги настаняват в приют

София. Екипите на „ Екоравновесие “ правят ежедневни инспекции, както по сигнали, по този начин и за настоящ надзор за съществуване на нови необработени кучета, а също по този начин и за кучета, които образуват глутници или са тук-там, на които по закон не би следвало да има такива. Това сподели в изявление за Агенция „ Фокус “ шефът на Общинско дружество „ Екоравновесие “ към Столична община Веселин Асенов. „ Това са детските градини, учебните заведения, болничните заведения, автомагистралите и други. При определяне на кучета на тези нерегламентирани места, същите се залавят, транспортират се до ветеринарната клиника и след осъществяване на съответните ветеринарно-медицински операции се настаняват в подслон “, изясни Асенов.
По думите му при приемане на сигнал за съществуване на нападателни кучета, екип на „ Екоравновесие “ неотложно посещава адреса, свързват се с жалбоподателя и при изтъкване на нападателните кучета, те се залавят и се настаняват в подслон. „ Сигнали за бездомни кучета с нападателно държание жителите могат да подават на телефона на предприятието – 02/931 41 64, както и на електронната страница на Оперативна програма „ Екоравновесие “ – www.ekoravnovesie.com в секцията „ Подай сигнал “, сподели още Веселин Асенов.
Люба АЛЕКСИЕВА

Пълния текст на изявлението четете по-късно в „ Мнение ”

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР