София е в топ три на най-предпочитаните уикенд дестинации в

...
София е в топ три на най-предпочитаните уикенд дестинации в
Коментари Харесай

София - в топ 3 на най-предпочитаните уикенд дестинации в Европа

София е в топ три на най-предпочитаните уикенд дестинации в Европа. Класацията е на база данни и оценки в една от най-популярните туристически платформи.

Столицата ни е на трето място след Лондон и Прага. Водещо в критериите за класацията са качеството на нощния живот и цените на настаняването.

Според статистиката на Евростат за 2023 година броят на туристическите нощувки у нас са малко над 27 милиона. Увеличението по отношение на 2022 година е с съвсем 12%.

14,7% от нощувките са на задгранични туристи. Особено висок е растежът при италианските туристи - с 48% повече са те през предходната година у нас по отношение на 2022 година

Какво още води чужденците у нас?

Срещаме Йоан в Националния исторически музей. Първа спирка от визитата му на София. Избира да го посети, тъй като се интересува от история.

В музея регистрират растеж на чужденците през предходната година. Най-много са италианците, испанците и американците.

От Летище София регистрират, че към 60% от трафика е на нискобюджетни самолетни компании и това е една от аргументите за известността на българската столица.

Освен забележителностите и музеите, които могат да посетят туристите в София, градът ги посреща и с многообразие от хубави заведения за хранене, клубове и заведения.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР