София е на 11-о място сред 50 града в Европа

...
София е на 11-о място сред 50 града в Европа
Коментари Харесай

Къде най-евтино може да работите в споделен офис

София е на 11-о място измежду 50 града в Европа по най-ниски цени на споделените работни пространства. Столицата ни предлага 80 коуъркинг пространства, като междинният месечен разход за е 128 евро. Това демонстрира изследване на The Social Hub, което  проучва междинната цена на споделените пространства за работа в 50 града в Европа, с цел да разкрие най-евтините локации за цифровите номади.
Познан в Полша е най-достъпният град за коуъркинг със междинна месечна цена от 84 евро.

Столицата на Полша Краков се нарежда на трето място с цена от 106 евро на месец. Други страни от Източна Европа също попадат високо в класацията, поради ниските разноски за споделени офиси – Кишинев със междинен разход от 87 евро, Сараево – 120 евро на месец, Будапеща – 116 евро и Прага – 136 евро. Шефилд в Обединеното кралство е на тринадесето място със междинен месечен разход от 134 евро, а Ливърпул е на шестнадесето място с месечен разход от 150 евро.

Друго изследване неотдавна разкри и кои са най-хубавите градове за споделени работни места, откакто прогнозите на специалистите са, че до 2024 година колосалните пет милиона души ще възприемат метода на живот в коуъркинга.

Те са класирани въз основа на фактори като броя на наличните коуъркинг пространства и какъв брой костват, скоростта на Wi-Fi и месечните разноски за публичен превоз. Дори е взето под внимание цената на чаша кафе.

• Барселона е коронясана за коуъркинг столицата на Европа, предлагайки 286 коуъркинг пространства за избор и налични цени

• Четири други испански града се подреждат измежду най-хубавите в Европа за взаимна работа: Мадрид, Валенсия, Сарагоса и Севиля

• Познан в Полша е най-достъпният град за споделена работа със междинен месечен разход от €84,88

Най-добрите европейски градове за споделени работни пространства

1. Барселона, Испания

Ако търсите най-хубавото coworking преживяване, кажете здравей на Барселона! Страната предлага общо 286 споделени работни пространства, от които да избирате (това е 17,6 на 100 000 души) на прилична междинна месечна цена от €163. Дигиталните номади в Барселона могат да се насладят на супер бърз WiFi (200,98 Mbps за изтегляния) и наличен публичен превоз (40 евро за месечна карта), както и кафе на рационална цена, с цел да подхранват продуктивността си.

2. Мадрид, Испания

Изглежда Испания бързо се трансформира в парадайс за сътрудниците, защото Мадрид следва компактно след Барселона. Въпреки че има малко по-малко коуъркинг пространства за избор тук - 6,2 на 100 000 души, можете да сте сигурни, че идната ви виртуална среща ще бъде лесна с помощта на стремително бързите скорости на WiFi (226,75 Mbps за изтегляния, което е по-бързо от всеки различен град, взел участие в проучването). Кафето също е по-евтино в Мадрид, приблизително единствено 1,99 евро за чаша - тъй че в случай че имате потребност от ежедневната си доза кофеин, с цел да преминете през този лист със задания, имате шанс.
 istock istock
3. Валенсия, Испания

 Още един испански град приключва челната тройка. Град Валенсия се намира на югоизточното крайбрежие на Испания, обещавайки зашеметяваща средиземноморска природа, пясъчни плажове – и някои фантастични благоприятни условия за взаимна работа, несъмнено.
Валенсия в действителност предлага малко повече коуъркинг пространства на 100 000 души от Мадрид (6,5), както и по-евтини месечни разноски за прилагане от тях (120 евро). Пътуването до и от работа също е елементарно с помощта на публичния превоз на града и ниските разноски (30 евро за месечна карта).

4. Бристол, Англия

Бристол може да не е първото място, което ви идва на разум, когато мислите да изследвате Обединеното кралство, само че не го отписвайте. Най-големият град в югозападна Англия, Бристол е център на културата и творчеството, с доста благоприятни условия за предложение на всеки тип отдалечен служащ. Има 1600 търсения на месец за коуъркинг пространства в Бристол, тъй че търсенето е огромно – и градът дава отговор на това търсене със 151 фантастични коуъркинг центъра. Бристол също има оживена студентска сцена, като Университетът на Бристол непрекъснато се класира в топ 100 в света. Освен това има доста готини културни оферти, които да разгледате сред работните задания.

5. Шефилд, Англия

Този харизматичен град в северна Англия гордо може да се похвали с най-големия брой коуъркинг пространства на глава от популацията, предлагайки фантастичните 25,2 варианти на 100 000 души. Тези пространства костват приблизително единствено €134 на месец, което прави Шефилд един от най-удобните за портфейла градове в листата.

5. Букурещ, Румъния

Букурещ се подрежда на пето място дружно с Шефилд и е същински оазис за отдалечена работа, предлагащ забележителна композиция от история, нововъведения и досегаемост, на която цифровите номади няма да могат да устоят. Букурещ дава обещание втората най-бърза скорост на WiFi евакуиране след Мадрид (218,9 Mbps). Плюс това, този град също по този начин печели премията за най-евтин публичен превоз, с месечна карта, струваща единствено €16.
 istock istock
6. Амстердам, Холандия

Амстердам прегръща духа на коуъркинга с отворени прегръдки, предлагайки процъфтяваща предприемаческа сцена и обилие от авангардни коуъркинг пространства, които дават отговор на разнообразни потребности. Средно 2400 души търсят коуъркинг пространства в Амстердам всеки месец, а градът предлага 152 вълнуващи центъра, от които да избирате.

Споделените офиси стават все по-предпочитани за работа в София

Сарагоса и Севиля заемат седмо и осмо място, потвърждавайки статута на Испания като най-хубавото коуъркинг леговище в Европа, с доста впечатляващи пет града, които влизат в топ 10 общо. Берлин си обезпечава девето място и явно е известен избор, като всеки месец 5400 души търсят коуъркинг пространства в немската столица. Краков, Полша добавя топ 10.

Как да намерите положително коуъркинг пространство

Ясно е, че коуъркинг пространствата оферират доста преимущества за всички типове служащи, от свободата на еластичност до вълнуващи благоприятни условия за работа в мрежа. На всичкото от горната страна те даже могат да бъдат приказен метод за повишение на психическото благоденствие, създавайки мощно възприятие за общественост, което се бори с постоянно самотния темперамент на отдалечената работа и ни разрешава да процъфтяваме както професионално, по този начин и персонално. Но когато имате толкоз доста невероятни варианти на една ръка разстояние, може да е мъчно да стесните търсенето си. За да ви помогнем, ето няколко най-важни съвета за намиране на идеалното coworking пространство за вас.

Познайте потребностите си

Помислете за вашето идеално работно пространство и развихрете въображението си! Жадувате ли оживена общественост, тераси на покрива за мозъчна офанзива или може би зона за отдих за по този начин нужните работни почивки? Помислете за настроението, местоположението и удобствата, които подтикват вашата продуктивност и креативност, след което потърсете място, което най-добре дава отговор на тези потребности.
 istock istock
Прочетете мнения

Разгледайте онлайн рецензии и рекомендации от цифрови номади, които са бродили из coworking пейзажа преди вас. Тези истории от действителния живот ще ви оказват помощ да се насочите към коуъркинг центъра, който идеално дава отговор на вашите упоритости за отдалечена работа.

Направете обиколка или експериментален ден

Много места за взаимна работа оферират виртуални обиколки или персонални пробни дни, които ви разрешават да изпитате пространството от първа ръка. Направете виртуално странствуване из работното пространство или резервирайте експериментален ден, където можете да усетите културата на взаимната работа, да създадете нови връзки и да ревизирате сами удобствата. Това е вашият късмет да тествате водите и да видите дали пространството е уместно за вас.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР