София е класирана на 116 място в класацията за качество

...
София е класирана на 116 място в класацията за качество
Коментари Харесай

Нестабилната политическа среда отблъсква инвеститорите

София е класирана на 116 място в класацията за качество на живот съгласно изследване на консултантската организация " Мърсър ". Тя обгръща над 400 града по света. Столицата ни не е отбелязала напредък от предходната година в класацията по индикаторите - политическата конюнктура, икономическа среда, медицински и здравни услуги, обучение, публични услуги и превоз. Как се отразява това на вложенията в София вижте в репортажа на Теодора Лапшова.

София

Основният фактор, който отблъсква непознатите вложители от България е политическата неустойчивост. Въпреки това София е най-достъпната столица в Европа за вложения в парцели съгласно Бойко Бойков, представител на интернационалната федерация по недвижимите парцели за България.
Бойко Бойков, ръководител на Международната федерация по парцели за България: " Това, което ги притегля изнапред, е, че София е столица от Европейския съюз. Има задоволително добра, сега, причина за вложения от позиция на налозите, качество на строителството и на цени. "
24 са парцелите – частна общинска благосъстоятелност в София, в които може да се влага през 2018-а година посредством Столичната общинска организация за приватизации и вложения.
Владимир Данаилов, основен шеф на Столичната общинска организация за приватизации и вложения: " Тази година към този момент доста компании анонсираха своите бизнес проекти, а точно американска компания ще развие спомагателен офис за споделени услуги, който ще обслужва от София още седем страни, друга американска компания показа капиталовите си планове да построи цех на 15 км от София. Белгийска компания ще влага в цех, който ще създава полупроводници за автомобилната промишленост. Техните проекти са за 75 милиона евро и 300 работни места до 2022 година, от които 15 милиона евро и 150 работни места единствено тази година. "
Според основния шеф на Столичната общинска организация за приватизации и вложения, ИТ технологии и развойна активност са най-успешните бизнеси за осъществяване в София.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР