София. Днес е денят, в който можем да кажем на

...
София. Днес е денят, в който можем да кажем на
Коментари Харесай

Калоян Паргов, БСП - София: Днес е денят, в който можем да кажем на висок глас, че промяната е възможна, зависи от нас и ние ще работим за нея

София. Днес е денят, в който можем да кажем на всеослушание, че смяната е допустима, зависи от нас и ние ще работим за нея. Това сподели ръководителят на Българска социалистическа партия - София Калоян Паргов по време на митинга в Борисовата градина във връзка Деня на труда, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус ".

" 2021 година означаваме няколко празника. Разбира се, мотивът е Денят на труда и празникът на левия щемпел. Днес означаваме 145 години от Априлското въстание. Днес за 135-ти път свободните, трудовите хора, левите партии, прогресивните сили, синдикатите, ще отбележат Деня на труда. Тази година Българска социалистическа партия има празник. Навършват се 130 години от проведеното социалистическо придвижване в България. Нека да ни е честито ", сподели Калоян Паргов.

" Честит празник, трудови хора. Честит празник и на свободните медии, цветущ празник и на левия щемпел, на " Дума " и всички останали вестници, които на ръба на финансовите благоприятни условия към момента излизат и се четат. Човешкото достолепие е преди всичко в Хартата на главните права на Европейски Съюз и неслучайно, тъй като съгласно нея признаването на достолепието на хората, е в основата на свободата, справедливостта и на мира в света. Ето за какво през днешния ден 1 май ние от Българска социалистическа партия споделяме още веднъж на всеослушание: заслужен труд за работещите, с цел да има и заслужен живот. Какво постанова тъкмо през днешния ден, влизайки в третата декада на 21 век, още веднъж да издигнем този девиз - " Достоен живот, почтено възнаграждение "? Много просто - това, че в днешна България към момента хората на труда, чакат и не получават своята почтена компенсация. Допълнителни условия през последната една година усложниха обстановката. COVID-19 промени живота освен в страната ни, промени го в целия свят. През последната година България мина през изключителна конюнктура и към момента се намира в изключителна епидемиологична обстановка. У нас настъпиха тежки, здравни, стопански и обществени катаклизми. А неотдавна към този момент имаме и политически такива. Много хора, доста наши приятели също, се сблъскаха със болестта, само че за жалост не всички съумяха да я преборят. Хиляди изгубиха работата и поминъка си. Цели браншове са в бедствено състояние. За това не можем да кажем, че през днешния ден е същински празник. По-скоро можем да кажем, че е печален празник, констатирайки всичко това. Ние социалистите не губим кураж. Ще отстояваме достойноството на трудещите се, ще се борим за смяната на страната, която да подсигурява това достолепие, тъй като нищо не е изгубено и доста може да бъде направено още. От нас зависи да сме мощни, да сме единни и да сме сплотени ", сподели Калоян Паргов.

" Накрая, скъпи другарки и приятели, уважаеми другари, не трябва да забравяме, че с изключение на Ден на труда, през днешния ден е Ден на левия щемпел и на свободата на словото. Не би трябвало да забравяме, че през днешния ден е ден за свбодата на всички медии. За поредна година, България е в дъното на тези ранглисти. Тя е на 112-ото нежелано място, а някои през днешния ден ми сподели, че сме минали с една позиция още обратно - на 113-то. Всяко оттегляне от тази независимост на словото, звучи като тежка присъда за демокрацията и страната ни. Неоспорим факт е, че през последните години съотношението сред качество и тираж, е от дълго време нарушено. Нещо повече. Жълтата преса е толерирана доста повече от обективната и почтена публицистика. Има един вестник. Вестник " Дума ", той още продължава да държи фронта. Поклон пред всички тези публицисти, пред управлението на " Дума ", което в тези тежки времена държи вестника и към момента го има ", уточни още Парго.

" Нека не забравяме за неговия създател - Стефан Продев, за който освен на 1 май, а и през септември си спомняме, неговото дело. Днес е денят, в който можем да кажем на всеослушание, че смяната е допустима, че смяната зависи от нас, че смяната е в нас и ние ще работим за тази смяна. Промяна и на добър час на всички вас в това, което ни следва. Българска социалистическа партия, победа! ", приключи словото си за 1 май Калоян Паргов.
Деница КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР