София. Държавната компания Автомагистрали“ ЕАД, която ще изгражда новите 134.14

...
София. Държавната компания Автомагистрали“ ЕАД, която ще изгражда новите 134.14
Коментари Харесай

Държавната компания „Автомагистрали“ ЕАД купува нови камиони и тежка строителна техника

София. Държавната компания „ Автомагистрали “ ЕАД, която ще построява новите 134.14 км от „ Хемус “, уголемява наличната си строителна и транспортна техника с 20 тежкотоварни автомобила и 11 тежки строителни машини като булдозери, колесни багери, верижни багери, челни товарачи, валяци, комбинирани багери. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на районното развиване и благоустройството . Сред най-впечатляващите машини е 40-тонен булдозер, създаден в Япония. „ Той е толкоз мощен, че може да прегази танк. Не му отстъпват по мощ и новите верижни багери с тегло 36 т и 22 т. Кофата на подобен екскаватор „ яде “ скалата като пясък “, споделя основният инженер на компанията Евгени Генчев.
С високи механически характерности са челните товарачи и комбинираните багери. Наличието им ще улесни и форсира работата по новото трасе на „ Хемус “, защото скалната маса, пръстта и асфалтът на този тежък сектор ще бъдат милиони кубици.
За покупката се употребяват средства на „ Автомагистрали “ ЕАД. Отпуснатите от държавното управление 1,124 милиарда лева без Данък добавена стойност за създаване на новите 134.14 км са по сметка на Министерство на регионалното развитие в Българска народна банка и от тях не може да се заплаща предплатено, а единствено против свършена работа.
Новото съоръжение укрепва съществуващия машинен парк на „ Автомагистрали “ ЕАД. Дружеството към този момент притежаваше 169 разнообразни видове техника. Отделно има над 60 микробуса, леки коли и други.
Гордостта на компанията е машината на „ Крамер “, която се употребява за ремонт, поддръжка и създаване на виадукти и мостови уреди и е единствена в България. Обслужва се от специфичен екип, а работата ѝ дневно обезпечава близо 2000 лева доход за компанията, защото се отдава чартърен на частните строителни компании.
„ Автомагистрали ” ЕАД възнамерява да купи и високотехнологична лазерна технология, с която може да се управлява строителството от въздуха. Тя ще улесни доста и процеса на планиране и ще редуцира времето, належащо за неговото осъществяване.
Изграждането на новите 134.14 км от „ Хемус “ бяха предоставени на „ Автомагистрали “ ЕАД през декември 2018 година от Агенция „ Пътна инфраструктура “ с контракт по така наречен „ ин хаус “ процедура, планувана в Закона за публичните поръчки. Очаква се строителството на новия сектор да стартира напролет на 2019 г.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР