София. Библиотеките в Европа са в крак с динамиката на

...
София. Библиотеките в Европа са в крак с динамиката на
Коментари Харесай

Евродепутатът Ева Майдел от ГЕРБ/ЕНП бе домакин на събитие в Европейския парламент за ролята за публичните библиотеки в дигиталната ера

София. Библиотеките в Европа са в крайник с динамичността на технологиите от 21-ви век. Те имат решаваща роля за развиването на цифровите умения, защото дават на милиони жители от всички възрасти и равнище на обучение опцията да получат нови цифрови и предприемачески умения. Това съобщи евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел във връзка на откриването Generation Code, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ .
44% от жителите на Европейски Съюз не разполагат даже с съществени цифрови знания. Трябва да помогнем и на учителите да получат уменията, които да преподават на своите възпитаници. Според българският евродепутат точно начинания като Generation Code са прелестен метод за равнене сред класическата библиотека и светът на новите технологии - посредством семинари за шифроване или посещаване на курсове по програмиране.
Ева Майдел работи интензивно, за това Европейският съюз да даде на всички жители достъп до цифрови умения. В Европа повече от 2,3 милиона годишно към този момент посещават курс по цифрова просветеност в библиотеката си. Инициативата е част от по-голяма цел, а точно основаването на обединен дигитален пазар - главен приоритет за Европейски Съюз, само че за постигането й, са нужни верните цифрови умения на всички жители.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР