София беше официално провъзгласена за Европейска столица на спорта през

...
София беше официално провъзгласена за Европейска столица на спорта през
Коментари Харесай

София пое щафетата от Марсилия за Европейска столица на спорта и обеща да бъде за пример

София беше публично провъзгласена за Европейска столица на спорта през 2018 година Церемонията се организира пред повече от 400 души в Голямата зала на Европейския парламент в Брюксел.

Представители на Марсилия предадоха на кмета Йорданка Фандъкова символичната щафета и знамето. В българската делегация бяха трима български олимпийски медалисти - Тереза Маринова, Екатерина Дафовска и Йордан Йовчев, както и ръководителят на Столичния общински съвет Елен Герджиков и други

С двуминутен клип София показа активността си по самодейността и осведоми за желанията си през идната година. В него се акцентират главните цели на уредниците във връзка с спорта и се отбелязва, че най-важната цел на акцията се съдържа в желанието спортът да доближи до всеки, да обхване многообразието от разнообразни възрастови и обществени групи.

" София, един от най-зелените, антични и красиви градове на континента , през 2018 година ще ръководи Европейския съюз. За нас е чест, че през същата година градът ще бъде Европейска столица на спорта под мотото " Обичам спорта, обичам София! ", съобщи Фандъкова.

" От името на общината и от името на всички поданици на българската столица желая да благодаря за огромната чест и да уверя, че София ще бъде една от най-хубавите европейски столици на спорта . Поемаме това знаме и отговорността да създадем всичко допустимо, с цел да стане нашият град още по-красив, състезателен и съвременен ", добави кметът.

Фотогалерия: НСА отпразнува 75 години с огромен състезателен театър >

" Уверихме се какъв брой доста хора увлича самодейността и желаеме да я превърнем в резистентен модел, който да остане в интерес на столичани и след 2018 година ", съобщи Фандъкова.

София получи огромни похвали от президента на ACES Europe - организацията, която дефинира европейската столица на спорта. " В последните две-три години екипът в България работи доста интензивно, като изключително в осведомително и в организационно отношение извърши голяма активност. С наслаждение установяваме, че в подготовката София е измежду отличниците спрямо досегашните 17 международно известни градове, заслужили това самопризнание. Представители на няколко последващи столици на спорта, измежду тях и Малага, към този момент намекнаха, че са поуплашени от равнището, което ще остави след себе си София ", съобщи Джан Франческо Лупатели.

На присъстващите в залата са били раздадени шалче и сувенири от София – Европейска столица на спорта.

След София столица на спорта ще бъдат Будапеща (2019 г.), Малага (2020 г.), Лисабон (2021 г.) и Хага (2022 г.).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР