София. България може да се гордее със своето гражданско общество,

...
София. България може да се гордее със своето гражданско общество,
Коментари Харесай

Франческо Рока, Международна федерация на Червения кръст и Червения полумесец: България може да се гордее със своето гражданско общество

София. България може да се гордее със своето гражданско общество, а съдействието сред държавното управление и Българския червен кръст е модел за работа освен за района, само че и за Европа. Това съобщи президентът на Международната федерация на сдруженията на Червения кръст и Червения полумесец Франческо Рока, който се срещна със заместител министър-председателя Томислав Дончев в границите на своето работно посещаване в България, оповестиха от държавната осведомителна работа.
В Министерския съвет двамата разискаха положителните практики в взаимната активност на българските институции с сдруженията на Червения кръст, както и капацитета този модел на съдействие да бъде надграден на районно равнище. Председателят на Българския червен кръст акад. Христо Григоров изрази желанието на организацията да построи огромен център със складова база и звено за образование на парамедици и доброволци, който при рецесии и бедствени обстановки да подкрепя филантропични действия освен в България, само че и за Балканите.
Томислав Дончев и Франческо Рока се сплотиха, че доброволческата работа е главен фактор за превъзмогването на рецесии от филантропичен и естествен темперамент, а позитивната настройка към нея е белег за построяването на интензивно гражданско общество и съзнание. В хода на диалозите Франческо Рока посочи капацитета и достиженията на младежката доброволческа общественост и избавителните екипи на БЧК, основани също на доброволни начала, които подкрепят работата на институциите при рецесии и избавителни акции. Той посочи нуждата в законодателството на страните от Европейски Съюз да бъде конкретизиран трудовоправният статус на работното време, което доброволците отделят за полагане на общественополезен труд.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР