София. България и Австрия трябва постоянно да обменят информация, за

...
София. България и Австрия трябва постоянно да обменят информация, за
Коментари Харесай

Министър Екатерина Захариева: България и Австрия трябва постоянно да обменят информация, за да няма прекъсване по важните политики между двете председателства

София. България и Австрия би трябвало непрекъснато да обменят информация, с цел да няма спиране по значимите политики сред двете ръководи. Това сподели министърът на външните работи Екатерина Захариева след срещата с федералния министър за Европа, интеграция и външни работи на Република Австрия доктор Карин Кнайсл, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ Австрия е един от най-важните ни другари и се веселя, че сме дружно в тройката на председателството и имаме още цели дружно. Разбира се, говорихме за Западни Балкани и общо беше разбирането, че европейската вероятност е единствената опция за непоклатимост, разцвет и народна власт за тези страни и дружно ще работим в тази посока. Говорихме и за други значими европейски политики като общата политика за леговище и Дъблинския правилник, по който нашето председателство ще има общ метод за реализиране на единодушие. Общи са разбиранията сред България и Австрия, че би трябвало дружно да защитим външните граници на Европейски Съюз, по тази причина желая да благодаря на хората от Фронтекс, които са тук и ни оказват помощ в това “, сподели още Захариева.
Като други значими тематики тя уточни работата по политиката за бързо връщане на мигранти в страните от Югоизтока. „ Няма по какъв начин страните, които са външни граници на Европейски Съюз, да бъдат оставени сами и тук по политиката за бежанци би трябвало да се усети солидарността на другите европейски страни. Трябва да създадем новата политика по този начин, че да може да работи в рецесия, а не да се постанова да се взимат незабавни ограничения, както беше през 2015 година По време на нашето председателство ще стартират диалозите и за идната годишна рамка и въобще по всички значими политики се разбрахме да обменяме непрекъснато информация, тъй че 20018 година да няма никаква пауза сред едното и другото председателство и да продължим значимите политики без спиране “, сподели още тя и изясни, че и по тематиката за влизането на Турция в Европейски Съюз двете страни имат доста общи гледни точки, само че и някои разлики. „ Членството в Европейски Съюз изисква осъществяване на ясни условия, които няма по какъв начин да се заобиколят и всяка една страна, която желае да е член би трябвало да се поддържа към високите стандарти за запазване правата на индивида. Ние би трябвало да приказваме с Турция, да водим разговор и да бъдем оптимално близко и всичко да се случва на масата за договаряния “, разяснява Захариева.
Тя пожела на Кнайсл доста триумфи на новата служба и я увери, че може да разчита за всичко на нея и се надява да продължат да поддържат положителни връзки, както до момента.
Цветилена СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР