София. България е натоварена с голяма отговорност да опазва външна

...
София. България е натоварена с голяма отговорност да опазва външна
Коментари Харесай

Жозе Карейра, ЕСПОУ: България изпълнява добре ангажиментите си по опазване на външната граница на ЕС, ситуацията с миграционния натиск е значително подобрена

София. България е натоварена с огромна отговорност да опазва външна граница на Европейски Съюз и извършва добре уговорките си. От отчетите, които получаваме постоянно, е видно, че обстановката с миграционния напън е доста усъвършенствана. Това сподели изпълнителният шеф на Европейската работа за поддръжка в региона на убежището (ЕСПОУ) Жозе Карейра по време на работна среща в Министерство на вътрешните работи, оповестиха от министерството.
Заместник-министър Красимир Ципов благодари за поддръжката, оказвана от ЕСПОУ от 2015 година, когато бе подписан План за съдействие, досега. Двете страни разискаха опциите за още по-интензивно взаимоотношение в подтекста на идното българско председателство на Европейски Съюз.
В срещата участваха шефовете на Главна дирекция „ Гранична полиция “ и дирекциите „ Миграция “, „ Европейски съюз и интернационално съдействие “ и „ Международни планове “ в Министерство на вътрешните работи, както и ръководителят на Държавната организация за бежанците.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР