София. Атмосферното налягане ще се задържи около средното за месеца.

...
София. Атмосферното налягане ще се задържи около средното за месеца.
Коментари Харесай

НИМХ: Утре на повечето места в страната ще превали и прегърми, максималните температури ще са между 21° и 26°

София. Атмосферното налягане ще се задържи към междинното за месеца. През нощта над западните региони облачността ще е забележителна, тук-там с валежи от дъжд. Над останалата част от страната ще е най-вече ясно. Минималните температури ще са сред 9° и 14°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българска академия на науките, заяви за Агенция „ Фокус “ дежурният синоптик Георги Цеков.
Утре въздушната маса ще е неустойчива. Ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни превалявания, тук-там интензивни и съпроводени с гръмотевици. В Северна България има нараснала възможност за градушки. В крайните източни региони ще има повече слънчеви часове и ще се задържи съвсем без дъжд. Ще духа слаб до сдържан южен, в Дунавската низина – североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 21° и 26°.
Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево с краткотрайни нараствания на облачността в следобедните часове. Валежи са малко евентуални. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималните температури на въздуха ще са 19-22°. Температурата на морската вода е 17-18°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
В планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места ще превали и прегърми. Ще духа до сдържан югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 15°, на 2000 метра – към 9°.
И през идващите дни въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Ще има и слънчеви часове, само че и развиване на купесто-дъждовна облачност, с краткотрайни валежи, тук-там и с гръмотевични стихии, вероятни са и градушки. По-интензивни ще са явленията основно в часовете след обяд и през първата половина от нощта. По-голяма е вероятността за превалявания в Западна и Централна България, а през нощта против четвъртък и в четвъртък - в източните региони. Температурите ще са близки и малко по-високи от нормалните - преобладаващите оптимални ще са сред 22°-27°, минималните – сред 10° и 15°. Краткотрайно захлаждане ще има в Северна България в средата на седмицата.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР