София. 2018 година беше изключително активна за Програма за развитие

...
София. 2018 година беше изключително активна за Програма за развитие
Коментари Харесай

Зам.-министър Лозана Василева: 2018 г. беше изключително активна за Програмата за развитие на селските райони - договаряното до момента възлиза на над 1,6 млрд. евро

София. 2018 година беше извънредно дейна за Програма за развиване на селските региони както във връзка с договаряне, по този начин и във връзка с отворените приеми. Договарянето досега в програмата възлиза на над 1,6 милиарда евро, което съставлява 56% от програмата. Това сподели зам.-министърът на земеделието, храните и горите доктор Лозана Василева по време на конференция, в която бяха показани резултатите от работата в бранша през годината, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .
„ Проведените приеми през 2018 година бяха осъществени посредством осведомителната система. Успяхме да изпълним 18 приема, вследствие на което получихме 4 700 планови оферти в електронната система “, разяснява тя. „ Бюджетът по отворените приеми беше малко над 662 млн. лева Успяхме да отворим едни от най-атрактивните ограничения за претендентите по програмата - за вложения, за преправка, за млади фермери, общинска мярка и горските ограничения “, сподели още зам.-министърът на земеделието. Тя изясни, че за 2019 година Министерството има одобрена стратегия, която е качена на уеб страницата на ведомството, има 9 приема с обща стойност на бюджета от 141 млн. евро.
Даяна ДЮЛГЕРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР