Sofia Drum Fest се завръща след двугодишна пауза, породена от

...
Sofia Drum Fest се завръща след двугодишна пауза, породена от
Коментари Харесай

Барабанният фестивал в София се завръща на 15 май

Sofia Drum Fest се завръща след двугодишна пауза, подбудена от пандемията. Единственият годишен барабанен фестивал в България ще се организира тази неделя, 15 май, на нова локация - Гриндхаус Скейтклуб (Grindhouse Skateclub) на бул. „ Цариградско шосе “ 73, като участниците ще свирят на две подиуми, една навън и една на закрито.

За пръв път фестивалът ще има двама интернационалните участници в лицето на барабанистите на Nile и Septic Flesh - George Kollias и Kerim Lechner “Krimh”. Преди тях на сцената ще се качат: Боян “Бонзи” Георгиев (Odd Crew), Мартин Профиров (P.I.F., REWIND!, Силует), Ненчо Стефанов “NinYo”(Тома, Торнадо) и Михаела Найденова (KhanЪ, Ember & Dust).

Вратите ще отворят в 15:00 ч., като със самото отваряне на вратите ще стартира signing session и всеки искащ ще може да се допре до George Kollias и Kerim Lechner “Krimh”, както и всички други участници на фестивала, който ще стартира час по-късно, тъкмо в 16:00 ч.

Всичко ще завърши в 22:00 ч., с цел да няма възрастови ограничавания, като деца под 10 години ще влизат гратис.

George Kollias ще закрие Sofia Drum Fest 2022. Артистът, който сложи Балканите на международната барабанна сцена, трансформирайки се в един от най-хубавите рискови барабанисти в света и несъмнено и един от най-хубавите преподаватели.
DVD-та му и школите му: Intense Metal Drumming & The Odyssey of Double Bass Drumming се считат за едни от най-хубавите в жанра и са помогнали на стотици барабанисти по целия свят да оправят техническите си проблеми в ръцете и най-много в краката.

Човекът показал пред света Swivel техниката ще приказва за методите си на свирене, вижданията си за музиката, какво го е инспирирало да хване палки за пръв път, само че и за тайните на триумфа му и по какъв начин е построил безупречната си техника по начало. Естествено ще дава отговор на въпроси от публиката и ще ни изсвири някои от обичаните си мелодии.

Kerim " Krimh " Lechner - австрийската метъл машина, по-известен като Krimh ще е вторият интернационален актьор на Sofia Drum Fest 2022. В клиниката си ще поговори за метода си на свирене, вижданията си за музиката и несъмнено, бидейки един от най-бързите и в същото врене силно-свирещи метъл барабанисти в наши дни - техниката в ръцете и краката си. Ще се концентрира и върху тематики като ‘колко е значима ролята на обществените мрежи’ и ‘как да си изградим име в музикалния бизнес’. Естествено ще дава отговор на въпроси и ще ни изсвири едни от обичаните си части.



Боян " Бонзи " Георгиев - Бонзи или както е по-известен като Бонзи от Odd Crew e главната движеща мощ на цялото събитие, той е и единственият годишен участник (поне засега). Този път ще ни изсвири няколко песни от идния да излезе малко по-късно през май нов албум на Odd Crew, ще приказва за процеса на композиране и записване на материала, както и за другите си концепции за практикуване на обособените съставни елементи от свиренето на барабани - техника в ръцете и краката, другите захвати на палката, трите съществени позиции на matched grip(немска, френска и американска), съгласуваност, звукоизвличане и тайминг. Естествено ще дава отговор и на неуместни въпроси от публиката.

Боян " Бонзи " Георгиев е роден в фамилията на Васко Кръпката - музикант и фронтмен на първата българска блус група. Първите си стъпки в музиката прави още като невръстно дете. На 1-ви август 1998 година стартира взаимният му път с Васил Първановски, Мартин Стоянов и Васко Райков, с които до ден сегашен свирят дружно. Издават първите си три албума под името Каскадьори, а от 2008 година насам имат 9 издания като Odd Crew. На 9-годишна възраст за пръв път свири в тогава най-голямата зала в България - Зала 1 на НДК. След издаването на първия албум на Каскадьори, групата стартира да свири с Васко Кръпката.

Мартин Профиров или Марто от P.I.F./Марто от Силует както е по-известен ще направи своята дебютна клиника на тазгодишния Sofia Drum Fest. Бидейки един от най-активните барабанисти през последните години, ще ни разкрие какви качества са нужни, с цел да бъдеш деен музикант на свободна процедура, по какъв начин да оцеляваш в тайфа с преобладаващо женско наличие, ще ни показа своите визии за музицирането и за положителното позициониране на барабаните в музиката, като партии, темброво и какъв брой в действителност е значим изборът на верен инструмент.

Марто работи и като тон-режисьор - в студио и наживо и ще акцентира върху тези аспекти - избор на интрумент, пасващ на музиката, избор на микрофони и по какъв начин да се приспособяваме работейки в друга среда, в студиото или онлайн, в дребен клуб или навън. Естествено Марто ще дава отговор на въпросите на аудитория и ще ни посвири някои от обичаните си песни.

Ненчо Стефанов NinYo ще извърши няколко части от идния му солов албум, ще показа с публиката на Sofia Drum Fest някои от най-важните неща, които е научил от срещите си с именити имена в света на барабаните, като Vic Firth, Dennis Chambers, Simon Phillips, Sonny Emory и други. NinYo ще ви опише за процеса по снимането на реклама или филм и по какъв начин да се визиите по този начин, че да ви извикат още веднъж.

Михаела Найденова ще открие фестивала с първата клиника в кариерата й. Ще ни изсвири няколко нови инструментални трака и ще поговори за пътя, който е минала, довел я до това да бъде първият български актьор на Meinl и DW. Естествено ще дава отговор и на въпроси от публиката.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР