Софи Маринова прави първи стъпки на театралната цена. Ромския славей

...
Софи Маринова прави първи стъпки на театралната цена. Ромския славей
Коментари Харесай

Софи Маринова завладява театралната сцена

Софи Маринова прави първи стъпки на театралната цена. Ромския славей става част от спектакъл „ Българан “ за мюзикъла „ Таборът се връща от небето “. Репетициите за постановката към този момент са почнали, а премиерата е планувана за 19 август от 21 ч. на сцената на Летния спектакъл във Варна.

„ Таборът се връща от небето” е тавтология на историята, разказана в съветския филм „ Таборът отива към небето “. Либретото е на Любомир Пеевски и е една вълнуваща сантиментална история за невъзможната и изпепеляваща обич сред конекрадеца Лайку и хубавицата Рада.

„ Значимо място в спектакъла имат руско-циганските романси и танци. Публиката ги обича, познава и припява „ Нане цоха “, „ Очи чорные “, „ Все, что было “, „ Андроверда “, „ Две гитарьi “, „ Цисан спросил цыганку “ и други. Тази музика е осцилация и темп - необятна и необяснима като палавника вятър, развяващ косите, като огъня в кръвта. С облика за свободни и волни хора, обладавани от сипни пристрастености, като обич и ненавист, ромите влизат в творби на международната класика “, споделят от спектакъл „ Българин “.



Оттам насочат покана към Софка да се включи в представлението с осъществявания на песни, като тя незабавно се съгласява на предизвикването. „ Да “ на отправеното предложение споделя и Димитър Туджаров-Шкумбата, който ще е един до друг до Маринова на сцената ще взе участие и Краси Ранков, написа „ България Днес “.

Танците ще се извършват от Ансамбъла за национални песни и танци „ Одесос “ при Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи Варна, с живописен началник и хореограф Радослав Иванов. Режисьор на огромната продукция е Николай Априлов, а планът се осъществя с финансиране от националния фонд „ Култура “. Мюзикълът с присъединяване на Софи Маринова е плануван и за 21 септември от 19 часа а Канев център в Русе.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР