Сочи. Президентите на Сирия и на Русия Башар Асад и

...
Сочи. Президентите на Сирия и на Русия Башар Асад и
Коментари Харесай

Владимир Путин: Военната операция в Сирия приключва, време да се премине към мирния процес

Сочи. Президентите на Сирия и на Русия Башар Асад и Владимир Путин по време на персонална среща в Сочи са се съгласили, че военната интервенция в Сирия е близка към своя край и към този момент е време да се премине към мирния развой, съобщи ТАСС.
„ Смятам, че казусът с тероризма има световен темперамент. До цялостната победа над тероризма има още дълго време. Но що се отнася до нашата взаимна работа по битката против тероризма на територията на Сирия, тази военна интервенция фактически завършва “, съобщи Путин. „ Мисля, че в този момент най-основното е да се премине към политическите процеси и на драго сърце означавам вашата подготвеност да работите с всеки, който желае мир и развой на разрешаването на спора “, добави Путин.
„ През този интервал ние постигнахме огромни триумфи, както директно на бойните полета, ката и в политически проект. Много региони на Сирия са освободени от терористите и в тези региони съумяха да се върнат сирийците, които бяха принудени да ги изоставен по-рано “, означи на собствен ред Асад. „ Трябва да се признае, че тази интервенция разреши да се доближи до политическото разрешаване на спора в Сирия “, добави той.
Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР