Соченият за контрабандист номер едно - Никола Николов - Паскал

...
Соченият за контрабандист номер едно - Никола Николов - Паскал
Коментари Харесай

Прословутият Паскал може да е бил секретен сътрудник на Държавна сигурност

Соченият за контрабандист номер едно - Никола Николов - Паскал ще бъде разгласен за общодържавно търсене. Обвинението против него е повдигнато задочно, заяви Българска национална телевизия. Според неофициална информация най-вероятно Николов е в Северна Гърция, където живее от години.

Според проверяващи ролята на татко и наследник Марин и Стефан Димитрови е била на медиатори сред Паскал и митнически шефове.

Прокуратурата на следващия ден ще изиска определянето на непрекъсната мярка " задържане под стража " за шефката на Агенция " Митници " Петя Банкова, както и за Марин и Стефан Димитрови. Преди минути Софийският градски съд е одобрил всичките 30 протокола от претърсвянията в Агенция " Митници " и в домовете на митнически шефове, сегашни и някогашни митничари.

В ъндърграунд средите Никола Николов - Паскал е именуван " кралят на цигарите ".

Твърди се, че държи най-големия канал за трафик на тютюневи произведения.

Има данни, че количествата цигари, минали през този канал в последните 3 години, се нараснали няколко пъти.

" Контрабандните цигари в България сега са на доста ниско равнище, надменно малко, към 3%. Много е допустимо нещо, което пропущаме, тези контрабандни цигари да са минавали пренос през България. Но за мен това е

употреба на една митологична фигура от предишното,

с цел да се направи някаква нагледна скица, с цел да се убеди обществото, че зад тези арести има нещо друго ", сподели Йово Николов, проверяващ публицист.

Така нареченият Паскал е от Димитровград. Още през 80-те години на предишния век той почнал работа като митничар в Свиленград, само че работното му място било граничния пункт " Капитан Андреево ".

Има изказвания, че тогава е станал помощник на " Държавна сигурност " и е усвоил тънкостите на следената от страната контрабанда.

През 1995 година напуснал митниците и тогава почнало развиването му в контрабандния бизнес, първо като съучастник на Иван Тодоров - Доктора.

" Аз съм писал за този човек през 1998 година - преди 25 години. Появи се неговото име преди 10-тина години още веднъж като лидер на канал за трафик на контрабандни цигари ", разяснява Йово Николов.

Казват, че Никола Николов е усвоил от старите служби и друго -

по какъв начин да не притегля внимание и това го отличавало от Иван Тодоров - Доктора,

с който се били раздлелили в бизнеса още през 2001 година Предпочитал да играе по-скромно, само че несъмнено.

" Контрабандата е пазар. Някой се пробва да измести различен, някой се пробва да се намести. Въпрос на политически връзки е, на полицейски чадъри, с цел да може да се овладеят някакви канали. Силата на Иван Тодоров - Доктора беше точно в директната контрабанда на цигари за чужбина. Той транзитираше повече със самолети, с карга и така нататък Аз мисля, че Паскал беше един по-локален състезател ", сподели Йово Николов.

За да не притегля внимание, през последните повече от 15 години Никола Николов - Паскал живее покрай Кавала в Гърция.

Дори се твърди, че дълго време е живял в ТИР, трансфорат в каравана край брега на Бяло море.

През 2021 година обаче се връща у нас и даже записва единствена си компания в България " Н-6 " ЕООД, само че с впечатляващ за родната процедура капитал от 100 хиляди лв.. За офис на сдружението наел цялостен етаж от огромен столичен хотел до Борисовата градина. В началото на тази година обаче ненадейно затворил офиса и още веднъж напуснал страната.

 

 

 
 

 

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР