Собствениците, чиито вакационни имоти са пострадали от наводненията по Южното

...
Собствениците, чиито вакационни имоти са пострадали от наводненията по Южното
Коментари Харесай

Собствениците на пострадали ваканционни имоти няма да получат помощта до 1512 лв.

Собствениците, чиито вакационни парцели са потърпевши от наводненията по Южното Черноморие, няма да имат право на обществена помощ от страната.

Право да поддръжка от до 1512 лева имат единствено хората, чиито съществени жилища са потърпевши. Това излиза наяве от известие на Агенцията за обществено подкрепяне.

" Еднократната обществена помощ при естествено злополучие, чийто размер е до 1512 лв., ще се отпуска единствено на фамилии, чието законно издигнато и главно жилище е потърпевшо, което нарушава нормалния им метод на живот ", споделят от Агенцията за обществено подкрепяне.

От 1 юни 2023 година и оптималният размер на помощта за незабавен ремонт след бедствия, към този момент е до три пъти линията на беднотия или до 1512 лв..

Помощта се отпуска със заповед на шефа на съответната дирекция „ Социално подкрепяне “ след подаване на заявление-декларация и след осъществена инспекция в дома на засегнатите фамилии по сегашен адрес.

Констатираните обстоятелства и условия обуславят размера на средствата, които да им бъдат отпуснати, според от нанесените вреди и потребностите на потърпевшите фамилии.

С получените средства фамилиите могат да създадат изключителни поправки на домовете, които населяват непрекъснато, с цел да си обезпечат естествени условия за живот.

Отпуснатите средства се изплащат по банков път или посредством " Български пощи ", според от желанията на хората.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР