Собственици и съдържатели на хотели във Велинград искат помощ от

...
Собственици и съдържатели на хотели във Велинград искат помощ от
Коментари Харесай

Хотелиери във Велинград искат помощ от държавата

Собственици и съдържатели на хотели във Велинград желаят помощ от страната, откакто от Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите „ Велинград и Западни Родопи “ регистрират най-слабата седмица.

Масово се анулират резервации за Великден и Гергьовден, които по традиция препълват курорта. Ако и след оповестената карантина поради ковид - 29 март обстановката не се възстановява, доста от личния състав в хотелските комплекси ще бъде освободен заради неспособност да се изплащат заплати.

Хотелиерите упорстват помощта от страната да пристигна под формата на разсрочване на данъчни отговорности. Много от велинградските хотели затвориха към този момент наложително до 29 март, като „ Велина “, „ Арте “, „ Здравец “ и други, а останалите да работят регистрираха най-тежкия уикенд поради рецесията с ковид.

Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите изпратиха писмо до кмета на община Велинград доктор Костадин Коев, в което оферират да се разиска разсрочване на локалните налози и такси, както и да се понижи цената на минералната вода.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР