Собственикът на Twitter Илон Мъск каза, че акаунтите на няколко

...
Собственикът на Twitter Илон Мъск каза, че акаунтите на няколко
Коментари Харесай

Илон Мъск възстановява акаунтите на журналисти и търси инвеститори

Собственикът на Twitter Илон Мъск сподели, че сметките на няколко публицисти, които бе блокирал, откакто разгласили данни за неговия частен аероплан, ще бъдат възобновени.   Решението на милиардера провокира вълна от неодобрение, в това число на равнище Европейски съюз и Организация на обединените нации.   Мъск даде на заден ход, откакто първо прибегна до обичания си способ: анкета измежду потребителите в Twitter. От гласувалите общо 3,69 милиона души, близо 59% % се оповестиха за възобновяване на блокираните сметки.   " Хората си споделиха думата. Акаунтите, които бяха разгласили моето местоположение, ще бъдат възобновени ", туитна Мъск.
The people have spoken.

Accounts who doxxed my location will have their suspension lifted now. https://t.co/MFdXbEQFCe
— Elon Musk (@elonmusk) December 17, 2022 Вчера заместник-председателя на Европейската комисия Вера Йоурова дефинира през днешния ден като " притеснително " блокирането на профили на публицисти в Twitter и увери притежателя на обществената мрежа Илон Мъск, че скоро ще последват наказания в границите на европейското законодателство.  
 

" Новините, свързани с блокирането на публицисти в Twitter са притеснителни ", написа в платформата Йоурова и подсети, че законът за цифровите услуги, който би трябвало да влезе в действие за софтуерните колоси през лятото следващата година " постановява съблюдаване на свободата на медиите и главните права ". " Илон Мъск би трябвало да знае това. Има червени линии. И наказания, несъмнено ", сподели тя.
Коментар по тематиката имаше и от немското министерство на външните работи. " Свободата на публицистиката не би трябвало да може да се блокира и отблокира по избор ", написаха от министерството в Twitter.   Заместник-говорителят на немското държавно управление Волфганг Бушнер написа: " Блокирането на профили на публицисти в Twitter е неприемливо. Ако това продължи, ще напусна платформата. " Бушнер подсети, че както той, по този начин и немското държавно управление имат профили и в обществената мрежа Mastodont.    Организация на обединените нации също подлага на критика блокирането на сметките, определяйки го като " рисков казус ".   Решението засегна десетина американски публицисти, в това число от водещите медии New York Times, Washington Post, CNN.   
 

Междувременно Reuters заяви, че екипът на Илон Мъск се е обърнал към вложители, с цел да набере средства за изпитващата усложнения обществена мрежа.
Рос Гербер, президент и основен изпълнителен шеф на Gerber Kawasaki Wealth & Investment Management, споделя пред Reuters, че с него се е свързал представител на Мъск по отношение на предлагането на повече акции на цена 54,20 $ - същата, която Мъск е платил, с цел да направи компанията частна през октомври.   Джаред Бърчал, ръководещият шеф на фамилния офис на Илон Мъск, се е обърнал към евентуални вложители тази седмица, заяви и новинарската платформа Semafor в петък, цитирайки двама души, осведомени с напъните за набиране на средства.   Рекламодателите се отдръпват от платформата на фона на терзанията по отношение на метода на Мъск за надзор на туитовете, удряйки приходите и способността му да заплаща лихвата върху дълга от 13 милиарда $, който взе, с цел да купи компанията, разяснява Reuters.  
Акциите на Tesla в петък регистрираха най-лошата си седмична загуба от март 2020 година, като вложителите са все по-загрижени, че Мъск е заплеснат от Twitter и забавящата се международна стопанска система.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР