Собственикът на Царско село Стойне Манолов говори пред клубния сайт

...
Собственикът на Царско село Стойне Манолов говори пред клубния сайт
Коментари Харесай

Стойне Манолов: Тъмните сили в БФС трябва да бъдат изчистени

Собственикът на Царско село Стойне Манолов приказва пред клубния уебсайт след втората година в елита, която утвърди тима като отбор, с който другите би трябвало да се преценяват.

Г-н Манолов, равносметката, която вършиме след две години в елита - плюсове и минуси?

Утвърдихме се и показахме, че работим и сме поредни в работата си. Позитивните неща са в метода на построяването нашия клуб. Негативните неща не са по никакъв начин малко. Още в самото начало се търсеше опция нашият клуб да не съществува. Търсеше се метод нашият стадион да не получи лиценз. Първата година обикаляхме по други игрища. Опитваха се да ни отстранят. Втората година си намерихме нашето място. Построихме си стадион и показахме, че сме сериозен клуб.

На кого пречи Царско село?

Клубове като нашия пречат на статуквото. Пречат на избрани кръгове, които желаят нещата авансово да бъдат решени. Царско село, а и всички, които са на друго мнение са бодил в петата на доста хора. БФС би трябвало да основава комфорт на футболните клубове. Царско село ще гласоподава за този, който основава комфорт на футбола.

Колко е дискомфортно на клубовете в този момент?

Вижте, на всички е ясно, че БФС се ръководи в сянка от избрани кръгове. Това би трябвало да се почисти. Имената и хората се знаят. Надявам се Борислав Михайлов да е видял това във времето, в което не бе в БФС и в този момент да направи нужното, с цел да ги почисти. В тази година и половина БФС се управляваше от тъмни сили, с които Михаил Касабов мъчно можеше да се оправи. Той е прекомерно образован и културен, с цел да слезе на равнището на тези хора. Михаил Касабов направи опит да ръководи БФС по този начин, както е редно да се ръководи - транспарантно, почтено и без решения под масата. Опита да промени доста неща, само че срещна сериозен отпор от хората, които желаеха и желаят да постановат своята воля и надали не да подреждат класирането. Корупцията е навлязла толкоз надълбоко, че е пуснала корени, които мъчно се изкореняват.
 Царско село се укрепи с трима нови
Царско село се укрепи с трима нови

Християн Василев, Гаетан Мезу и Лукас Серафим бяха показани през днешния ден

Как ще коментирате неналичието на изясненост по отношение на шампионата?

Трябва да има ясни правила и те би трябвало да се съблюдават от всички. По принцип дали е вярно да бъдат 16 тима - да считам, че е вярно, само че би трябвало да бъдат сложени нещата на една основа и всяка година да се съблюдават разпоредбите. Не би трябвало да се вземат решения 1 месец преди края или след края на шампионата. Трябва да се знае какво ще се случва през идващите 2 години. Неяснотата убива всички.

Съдийството?

Има ли смисъл да разясня съдийството след баража сред Ботев Враца и Септември? Видяхте каква дузпа бе дадена в мач, който дефинира ориси. Този рефер не би трябвало да е осъден, а да му се забрани минимум 2 години да свири. Какъв интернационален арбитър е? Това ли е реномето на българския футбол? През годината имаше не малко осъдени съдии. Нашият клуб трябваше да заплаща непрекъснато за тъжби, защото бяхме ощетени в не един или два мача. Съдийството е под нужното равнище. Реферите се преценяват с избрани кръгове. Много добре се знаят избрани съдии кои кръгове обслужват. Футболните хора сме наясно с това. Не сме единствено ние на мушката, има и други клубове, които по един или различен метод не желаят да кажат това, което им се случва. Говорят с недомлъвки.

Въвеждането на VAR няма ли да реши някои проблеми?

VAR е България се вижда, че е доста индивидуален. Той се ръководи от същите хора, които са близки до статуквото и нищо не може да се промени. Нали същите съдии, които ръководят VAR са същите, които обслужват нечии ползи. Чисти хора доста мъчно може да намериш. Има ги, само че доста бързо ги изхвърлят от футбола. Шефът на съдиите не си свърши работата и това е повече от видно.

Страх ли ги е клубовете да приказват за всичко това?

Явно ги е боязън. Треньорът на едните се пробва да каже едно, президентът - още малко и никой не споделя истината. От какво ги е боязън? Това е ясно - от статуквото. Страх ги е от това, което може да им се случи в утрешния ден. Утрешният ден би трябвало да е идентичен за всички. Слънцето грее еднообразно както за едните, по този начин и за другите. На нас не ни беше боязън да се надигнем против Лудогорец, ЦСКА, Левски, Берое, Черно море, Арда и да ги побеждаваме. Ние играем за името и достойнството си.
 Президентът на Царско село: Следващия сезон ще вдигнем летвата
Президентът на Царско село: Следващия сезон ще вдигнем летвата

" Изпращаме един относително добър сезон "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР