Собственикът на руската частна военна компания Вагнер“ Евгений Пригожин направи

...
Собственикът на руската частна военна компания Вагнер“ Евгений Пригожин направи
Коментари Харесай

Пригожин нападна и Путин: А, ако се окаже, че този дядо е абсолютен тъпанар?

Собственикът на съветската частна военна компания „ Вагнер “ Евгений Пригожин направи през днешния ден двузначен и циничен коментар по отношение на тези, които управляват войната на Русия против Украйна, с което рискува да си навлече още повече гнева на Кремъл, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

По време на дълга дрънканица, отнасяща се до липса на боеприпаси за компанията „ Вагнер “, воюваща в Източна Украйна, Пригожин загатна лице, което той назова „ благополучен дядо “, който си е мислел, че всичко е било наред с военната акция, която в Москва назовават „ специфична военна интервенция “.

Пригожин направи коментара по отношение на предходното си изявление по отношение на продължителния отвод на министерството на защитата да достави неговите бойци със снаряди, нужни за поемането на цялостен надзор над град Бахмут.

От министерството на защитата споделиха, че се работи по това да бъдат подсигурени с всичко належащо всички военни единици на бойното поле.

„ А щастливият дядо си мисли, че е добър. Ако се окаже, че е прав, тогава дано Бог да даде здраве на всички. Но какво ще прави страната, нашите деца и внуци, които са бъдещето на Русия, и по какъв начин ще можем да спечелим тази война, в случай че по стичане на събитията, (тук единствено спекулирам) се окаже, че този дядо е безспорен простак? “

Не е ясна самоличността на дядото, който Пригожин загатва задоволително двусмислено, с цел да се появят спекулации.

Пригожин и преди е изразявал презрението си към министъра на защитата на Руската федерация Сергей Шойгу, и към началника на Генералния щаб на въоръжените сили Валерий Герасимов, само че заобикаля персонални рецензии към съветския президент Владимир Путин.

Анализатори споделиха, че неочакваните прояви на Пригожин през последните дни, в които той разгласи, че силите му ще се отдръпват от Бахмут заради проблеми с доставките на боеприпаси, след което сподели, че те ще останат, а по-късно още веднъж загатна, че те може да напуснат  Бахмут, наподобяват на опит да се отклони вниманието от обвиняванията за липса на бърза победа на бойното поле в този украински град.

Етикети: ПригожинПутин
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР